Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010 23:45

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΠΟΛΙ ΝΑ ΖΕΙΣ
Σε εγρήγορση καλεί το Δήμο Κοζάνης η νέα Αυτοδιοικητική Κίνηση 
 
Ο επικεφαλής της Κίνησης «Κοζάνη τόπος να ζεις κ. Λευτέρης Ιωαννίδης δήλωσε τα εξής σχετικά με το θέμα: «Είναι γνωστό ότι το περιβόητο Μνημόνιο προβλέπει «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» με στόχο την αποπληρωμή του χρέους. Η πολιτική αυτή, εκτός των άλλων, βγάζει στο σφυρί διάφορα ακίνητα του δημοσίου. Εντείνονται επίσης οι πιέσεις για εκτεταμένες οικοπεδοποιήσεις. Εκτός από την πρόσφατη σκανδαλώδη συμφωνία με τον Εμίρη του Κατάρ, ο οποίος αγοράζει 1500 στρέμματα πολύτιμης γης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού που προοριζόταν για πάρκο, συμπεριλαμβάνονται στο ξεπούλημα και μεγάλοι πνεύμονες πρασίνου, όπως και εκατοντάδες ανενεργά στρατόπεδα μέσα ή έξω από τις πόλεις.
 
Με δεδομένο το έλλειμμα ελεύθερων χώρων και πρασίνου που υπάρχει στη χώρα μας, κάθε τέτοια σκέψη θα έπρεπε να είχε εγκαταλειφθεί ως εγκληματική.
 
Ο Δήμος Κοζάνης, με αφορμή τα παραπάνω ανησυχητικά νέα, οφείλει να επαναφέρει ΑΜΕΣΑ την  παραχώρηση  των στρατοπέδων Ρωμανέλη και Μακεδονομάχων.
 
·         Πού έχει κολλήσει η διαδικασία της δωρεάν παραχώρησης ;
 
·         Μήπως το «δωρεάν» δεν ισχύει πλέον και το Υπουργείο Άμυνας ζητά λεφτά (για εκτάσεις που ουδέποτε αγόρασε ) ;
 
·         Μήπως τελικά τα στρατόπεδα πωληθούν σε τρίτους  και μείνουμε με τις υποσχέσεις και τα σχέδια αναπλάσεων στο χέρι ;
 
Πρέπει όλη η πόλη να πιέσει ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ για το θέμα αυτό. Προτείνουμε να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με παράλληλη σύγκληση όλων των τοπικών φορέων και να σταλεί πάνδημο ψήφισμα στον αρμόδιο υπουργό κ. Βενιζέλο.
 
Δεν μπορούν να πωλούν το μέλλον για να βολέψουν το παρόν.
 
Τέλος με αφορμή το θέμα των στρατοπέδων να υπενθυμίσουμε μια αυθαιρεσία που έγινε πριν από μισό χρόνο στο στρατόπεδο Ρωμανέλη, χωρίς μέχρι στιγμής να δοθεί από τους αρμόδιους καμία απάντηση ή συνέχεια. Το Μάρτιο του 2010 η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης κατήγγειλε ότι  στο εν λόγω στρατόπεδο κόπηκαν 30 αιωνόβια πεύκα. Ο στρατηγός δεν απάντησε στη δημόσια καταγγελία της Κίνησης, ενώ ο Δήμος Κοζάνης και το Δασαρχείο δεν ζήτησαν - όπως όφειλαν- ευθύνες από τη Διοίκηση του Α’ Σώματος Στρατού που προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια. Είναι προφανές ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αρκεί η προφορική αποδοκιμασία των αρμόδιων υπηρεσιών. Είναι απαραίτητη η προσφυγή στα δικαστήρια, διότι  ο αυθαίρετες κοπές δέντρων τόσο από ιδιώτες όσο και από «θεσμικούς» συνεχώς αυξάνονται.
 
Πέραν αυτού ο Δήμος Κοζάνης ως μελλοντικός ιδιοκτήτης του εν λόγω στρατοπέδου (αν βέβαια δεν .. εξανεμιστεί λόγω ΔΝΤ)  .  Και συνεπώς να βρίσκεται συνεχώς με το όπλο παρά πόδα….»οφείλει να ενδιαφέρεται για κάθε οικιστική και τοπιολογική παρέμβαση που γίνεται ή σχεδιάζεται στα στρατόπεδα
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 11:48