Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 10:05

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΜΑΝΟΥ

altΎστερα από επαφές και προσπάθειες του δημάρχου Πτολεμαϊδας και της διευθύντριας του ΛΚΔΜ Όλγας Κουρίδου συνεχίζεται η εργολαβία των χωματουργικών εργασιών της οδοποιίας του νέου οικισμού Κομάνου. Όπως είναι γνωστό για το έργο αυτό, όταν δημοπρατήθηκε το Σεπτέμβρη του 2008 με προϋπολογισμό 3.403.000 €, είχε δοθεί μια πρώτη έκπτωση του 3%.

Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης τότε σε σύσκεψη τον Απρίλιο του 2008 στην Περιφέρεια κατέβαλε μεγάλο αγώνα για μείωση του κόστους του έργου, καθώς δεν ήταν δυνατόν να εκτελεστεί μόνο με τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει ο δήμος από τις παρακαταθέσεις του δημοσίου ύψους περίπου 2,5 εκ.

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις η ΔΕΗ ανέλαβε την προμήθεια και μεταφορά της απαραίτητης ποσότητας αμμοχάλικων από την προβλεπόμενη θέση αμμοληψίας στην θέση ενσωμάτωσης του έργου και ως εκ τούτου μειώθηκε η οικονομική επιβάρυνση του δήμου Πτολεμαϊδας κατά 1.320.000€ κι έτσι η έκπτωση για το δήμο έφτασε στο 50% από το 3%.

Την πρωτοβουλία-«υποχρέωση» αυτή της επιχείρησης επισήμανε ήδη από τις 9 Μαΐου 2008 ο κ. Τσιούμαρης προς τον τότε γενικό διευθυντή ορυχείων Κων/νο Μέλα όταν τέλειωσε η α’ φάση των εργασιών από πλευράς δήμου Πτολεμαίδας. Στη συνέχεια, όμως, υπήρξε καθυστέρηση και έτσι ο κ. Τσιούμαρης επανήλθε με δεύτερη επιστολή τους στις 30-4-2010 προς τη γενική διεύθυνση ορυχείων για το θέμα.

Μετά από αυτό την πρόσκαιρη διακοπή των έργων ανέλαβε η κ. Κουρίδου να συνεχιστεί η μεταφορά των αμμοχάλικων, με στόχο να προχωρήσουν απρόσκοπτα πλέον οι εργασίες, ενώ θα ζητηθεί από την περιφέρεια η λήψη δανειοθαλάμου κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο κ. Τσιούμαρης ευχαρίστησε θερμά την κ. Κουρίδου που έφερε σε πέρας την υπόθεση και απέμπλεξε τις εργασίες.

«Η ΔΕΗ είχε αναλάβει τη δέσμευση της μεταφοράς των αμμοχαλίκων από το 2008 και τώρα πλέον που δεν υφίσταται κανένας λόγος καθυστέρησης, δρομολογούμε άμεσα τις εργασίες» είπε με τη σειρά της η κ. Κουρίδου.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, λοιπόν, μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται να ολοκληρωθεί η α’ φάση εργασιών του Κομάνου στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 10:14