Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 13:45

ΤΟ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

altΤη Φλώρινα επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στη Δυτική Μακεδονία Γιάννης Παπαϊορδανίδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Ναούμ και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Αρχή…ζουμε μαζί». Ο κ. Παπαϊορδανίδης επισκέφθηκε συγκεκριμένα τα...

Δημοτικά Διαμερίσματα: Μαρίνα, Μεσόκαμπος, Μεσοχώρι, Καύκασος και Κάτω Κλεινές, όπου συναντήθηκε με τους κατοίκους και συνομίλησε μαζί τους για την ανάπτυξη της Φλώρινας.

«Η Δυτική Μακεδονία, τόνισε ο κ. Παπαϊορδανίδης, χρειάζεται σχέδιο, πρόγραμμα, ετοιμότητα, αποτελεσματικότητα. Η Φλώρινα χρειάζεται έργα και από την 1η Γενάρη του 2011 θα είμαστε έτοιμοι να τα υλοποιήσουμε.

Να τη βγάλουμε απ΄ την απομόνωση. Να τη βάλουμε μπροστά, στη θέση που της αξίζει.»

«Η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα, είπε ο κ. Παπαϊορδανίδης, είναι βασική μας προτεραιότητα. Η υλοποίηση όλων εκείνων των έργων που απαιτούνται για την αξιοποίηση περιοχών όπως το Πισωδέρι, οι Πρέσπες, το Νυμφαίο και κάθε άλλης περιοχής με φυσικό κάλλος, είναι οι τομείς στους οποίους θα ρίξουμε όλο το βάρος. Αν και διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, υπάρχουν εκείνα τα χρηματοδοτικά σχήματα που εφόσον είσαι ΕΤΟΙΜΟΣ, μπορείς να κάνεις πολλά. Το ΕΣΠΑ, ο τοπικός πόρος ανάπτυξης και τόσα άλλα ευρωπαϊκά αλλά και εθνικά προγράμματα μπορούν να αποτελέσουν τα καλύτερα εργαλεία μας. Εργαλεία που σε χέρια άξια και ικανά, σε χέρια ανθρώπων που είναι ΕΤΟΙΜΟΙ, μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της Φλώρινας και να την οδηγήσουν σ’ ένα ασφαλή δρόμο ανάπτυξης και προόδου.

Για μένα όμως υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο ΟΡΑΜΑ. Ένα όραμα εφικτό που όλοι μαζί μπορούμε να το παλέψουμε και να το υλοποιήσουμε. Να κάνουμε τη Φλώρινα, τη Φλωρεντία των Βαλκανίων. Σ΄ αυτή την πόλη υπάρχει εδώ και χρόνια η καλύτερη σχολή καλών τεχνών της χώρας και μια απ΄ τις καλύτερες της Ευρώπης.

Το αποδεικνύουν οι άξιοι καλλιτέχνες που βγήκαν μέσα απ΄ αυτή.

Το αποδεικνύουν οι δραστήριοι σύλλογοι εικαστικών τεχνών που συγκεντρώνουν ανθρώπους με καταπληκτικές δημιουργίες, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλους προβεβλημένους συναδέλφους τους.

Τι λείπει όμως; Η απόφαση να αναδείξουμε αυτό τον πλούτο. Να επενδύσουμε πάνω του και να κερδίσουμε όχι απλώς πανελλήνια αλλά διεθνή αναγνώριση για τη Φλώρινα και τις σημαντικές καλλιτεχνικές της δημιουργίες.»

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 19:14