Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 11:03

Ν.Δ. ΝΟ.ΔΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ!!

altΣε προσχέδιο για το «νέο σχολείο», που βγήκε στη δημοσιότητα πρόσφατα, το μάθημα της πληροφορικής βγαίνει παντελώς από το αναλυτικό πρόγραμμα. Σε μία αρχική προσέγγιση του θέματος, εύλογα αναρωτιόμαστε πως συμβιβάζεται το «νέο σχολείο» με τον εξοβελισμό του μαθήματος, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται Ως ΨΗΦΙΑΚΗ.

Το παραπάνω επιχείρημα θα ήταν αρκετό να καταδείξει την προχειρότητα και την έλλειψη ολοκληρωμένης και μελετημένης πρότασης  για την αναβάθμιση της Λυκειακής Εκπαίδευσης, από την πλευρά του υπουργείου.

Η αναφορά όμως της κας Διαμαντοπούλου, πρόσφατα, στο ψηφιακό σχολείο, στους διαδραστικούς πίνακες και σε άλλα φαντασμαγορικά, προκαλεί τον κοινό νου.

Πως είναι δυνατόν το ψηφιακό νέο σχολείο να γίνει πραγματικότητα , με το βασικό μάθημα να λείπει;

Επιπλέον, αν δεχτούμε την αναφορά της υπουργού στο International Baccalaureate, πρέπει να επισημάνουμε και άλλη ανακολουθία. Στο ΙΒ, στο group 5 - Mathematics & Computer Science, υπάρχει το μάθημα πληροφορική σε βασικό ή υψηλό επίπεδο, ενώ στο προσχέδιο της κας Διαμαντοπούλου, έχει αφαιρεθεί το Computer Science!!

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, όπου διεθνώς η πληροφορική διεισδύει σε κάθε επιστημονικό κλάδο και τομέα αλλά και στην καθημερινή κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα, στην Ελλάδα έχουμε σήμερα παιδιά που μπαίνουν σε θετικές πανεπιστημιακές σχολές ακόμα και σε σχολές πληροφορική και δεν έχουν δει ένα πραγματικό προγραμματιστικό περιβάλλον, δεν έχουν κάνει ούτε ένα compile σε ένα πρόγραμμα.

Σε συνέντευξη που έδωσε η κα Διαμαντοπούλου στον Ελληνοαμερικανό σύμβουλο Επιχειρήσεων στη SiliconValley , κο Λαλιώτη Θεόδωρο, δέχτηκε την εξής ερώτηση: «Μας ανησυχεί η μη ύπαρξη του μαθήματος πληροφορικής στις τρεις τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Τι θα κάνετε γι’ αυτό;»

Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε. Στην χώρα της παγκόσμιας πρωτοτυπίας έμελλε να το δούμε και αυτό. ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Να δώσουμε τα συγχαρητήρια στην κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, για την πραγματικά πρωτότυπη ιδέα της….

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 11:05