Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010 00:38

Λ. Ιωαννίδης : «Να προτιμηθούν οι άνεργοι επιστήμονες ως ωρομίσθιοι στο ΤΕΙ κι όχι όσοι ήδη έχουν μόνιμη δουλειά»

 
altΑυτοδιοικητική Κίνηση «Κοζάνη, τόπος να ζεις»
Αυτό τόνισαν, μεταξύ των άλλων, στον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας οι αντιπρόσωποι του Συνδυασμού «Κοζάνη, τόπος να ζεις» με επικεφαλής τον κ. Λευτέρη Ιωαννίδη, κατά τη χθεσινή τους επίσκεψη στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Το αίτημα αυτό είναι καθόλα λογικό, διότι ο νόμος αφήνει περιθώρια να προτιμούνται τα νέα παιδιά, χωρίς να υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν μπορεί να δίνονται 5ωρα σε μόνιμους καθηγητές των λυκείων, σε υπαλλήλους της ΔΕΗ, ....
της Περιφέρειας κλπ και να αποκλείονται οι άνεργοι εκπαιδευτικοί, «γιατί δεν έχουν προϋπηρεσία» (Πως θα την αποκτήσουν; ).
 
Βέβαια το ΤΕΙ δεν είναι .. ΟΑΕΔ ή φιλανθρωπικό ίδρυμα. Εάν ένα μάθημα απαιτεί πολύ εξειδικευμένες γνώσεις να το πάρει ένα πολύπειρος μηχανικός της ΔΕΗ, αλλά τα γενικά μαθήματα μπορούν να διδαχτούν κάλλιστα και από τα νέα άνεργα παιδιά. Ορθώς δεν επιτρέπονται οι υπερωρίες σε μόνιμους καθηγητές του ΤΕΙ, αλλά γιατί να δίνονται ανάλογες «υπερωρίες» σε άλλους μόνιμους επιστήμονες (ακόμη και σε υπαλλήλους του ΤΕΙ) ; Έτσι μειώνεται το διδακτικό έργο που ανατίθεται στους έκτακτους ωρομισθίους, οι οποίοι φέτος βρίσκονται στο χειρότερο σημείο λόγω μεγάλων περικοπών στις ώρες διδασκαλίας.
Άλλα ζητήματα που έθεσε η Κίνηση ήταν η διάχυση και «περιχαράκωση» των ερευνητικών δομών στη Δυτική Μακεδονία, η αναιμική σύνδεση των επιχειρήσεων με το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο, η διασπάθιση των χρημάτων σε πολλές και επικαλυπτόμενες δομές επιχειρηματικότητας, η περιστασιακή (ή και απλά επικοινωνιακή) συνεργασία, που προκρίνουν ορισμένοι δήμαρχοι / νομάρχες με τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και το πολύ οξύ πρόβλημα του αναπροσανατολισμού και της χωροταξίας των μη βιώσιμων Τμημάτων.
Από την πλευρά του ΤΕΙ ο πρόεδρος Δυτικής Μακεδονίας κ. Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα υποχρηματοδότησης των ΤΕΙ, στις φετινές περικοπές και στο νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
 
Στη συνέχεια το κλιμάκιο του Συνδυασμού επισκέφτηκε τα γραφεία του Διοικητηρίου και τους χώρους διδασκαλίας. Τον επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής Κίνησης κ. Ιωαννίδη συνόδευσαν και οι υποψήφιοι Σύμβουλοι κ. Βάγια Δινοπουλου,  καθηγήτρια του ΤΕΙ και Τάσος Γκλούμπος, οικονομολόγος. Παραβρέθηκαν επίσης οι καθηγητές του ΤΕΙ κ. Γ. Χιωτίδης και Λ. Τσικριτζής, υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την «Εναλλακτική Δράση».
 
 
Το απόγευμα ο κ. Ιωαννίδης και ομάδα υποψηφίων συμβούλων επισκέφτηκαν τα χωριά Χαραυγή, Δρέπανο, Γαλάνη και ενημέρωσαν τους κατοίκους για το πρόγραμμα του Συνδυασμού. Συμμετείχαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι Τάσος. Γκλούμπος, οικονομολόγος, Σάκης Ζιούζιος, νοσηλευτής, Σάκης Λότσιος, οικονομολόγος, Παναγιώτης Δημόπουλος, μουσικοσυνθέτης- εκπαιδευτικός, Μανώλης Τσιλβελής, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος ΤΕ, και η κ. Φτάκα Φανή καθηγήτρια γαλλικών.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010 15:14