Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010 18:03

Γ.ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ: Ο ΔΑΚΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΤΠΑ

Γ. ΠΑΠΑΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΤΣΟΤΥΛΙΟ υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης παραβρέθηκε το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 69 χρόνια από το Ολοκαύτωμα, στο Μεσόβουνο του Δήμου Βερμίου.
 
Στη συνέχεια, ο κ. Παπαϊορδανίδης επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά του Τσοτυλίου, όπου ήρθε σε επαφή και συζήτησε με τους κατοίκους για τα θέματα που τους απασχολούν.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου της Τσοτυλίου ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης ανάπτυξε το όραμα και τη στρατηγική του συνδυασμού του για μια σύγχρονη και με προοπτική γεωργία και κτηνοτροφία. Ειδικότερα, βασική του πολιτική επιλογή είναι η βελτίωση της ζωής στην ύπαιθρο, η εξασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος και η  καταξίωση του αγροτικού επαγγέλματος, ώστε να κρατηθούν ζωντανά τα χωριά μας.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αφενός με την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων της υπαίθρου(π.χ. διασύνδεση της αγροτικής ανάπτυξης με τον τουρισμό, μέσω του αγροτουρισμού)  και αφετέρου με την παραγωγή -μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα- ασφαλών πιστοποιημένων και επώνυμων προϊόντων, και τη μετέπειτα διασφάλιση της διάθεσής τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Επιπλέον ο κ. Παπαϊορδανίδης, δεσμεύτηκε για την ανάληψη όλων εκείνων των πρωτοβουλιών, και την αντίστοιχη άσκηση πιέσεων, ώστε να μην εξισωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνη του πετρελαίου κίνησης.

Τέλος ότι αφορά στο δρόμο Τσοτυλίου Νεάπολης, τόνισε πως επιβάλλεται πλέον να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός που θα εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά των κατοίκων της περιοχής.
 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε τα χωριά Λάβα, Καστανιά και Πλατανόρρευμα. Δεσμεύτηκε μπροστά σε πλήθος κόσμου για μια αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση συμπαραστάτη ιδιαίτερα των νέων παιδιών του τόπου μας, προκείμενου να αναπτύξουν τη δραστηριότητα τους σε ευνοϊκό περιβάλλον.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης των αγροτών μέσω δράσεων ανάπτυξης της συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας, υποστήριξής τους με επιστήμονες σε επίπεδο εκμετάλλευσης όπως επίσης ενημέρωσής τους για χρηματοδοτήσεις, αγορές διάθεσης προϊόντων και τιμές προϊόντων. Συνακόλουθα, ο κ. Παπαϊορδανίδης δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ειδικού προγράμματος ανασυγκρότησης φθίνουσων περιοχών με παρεμβάσεις που θα έχουν ως βασικό αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

Σε ότι αφορά στα προηγούμενα θέματα που ανέπτυξε ο κ. Παπαϊορδανίδης, προκάλεσε τον κ. Δακή, να απαντήσει και να απολογηθεί χωρίς περιστροφές, έναντι των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, αφενός για το ανύπαρκτο έργο της θητείας του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, και αφετέρου για τον τρόπο διαχείρισης του Τ.Π.Α. Καθώς πεποίθηση του κ. Παπαϊορδανίδη, είναι ότι η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού εκ μέρους του κ. Δακή, οδήγησε στην απουσία δράσεων, για την ουσιαστική στήριξη των πολιτών, γεγονός που επέφερε τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 10:56