Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 13:06

ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

altΤην κατάθεση νομοσχεδίου -την ερχόμενη εβδομάδα- για την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αναφερόμενος στο ταμείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ.

Μιλώντας στο φόρουμε Πράσινων Επενδύσεων, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα του ΕΣΠΑ που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο και ενισχύουν πράσινες επενδύσεις (πράσινος τουρισμός, πράσινη επιχείρηση, πράσινες υποδομές, ενισχύσεις σε έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη) καθώς και στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' Οίκον, που θα ενισχύσει επενδύσεις για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε ιδιωτικές κατοικίες με ποσό που αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται σε 1 δις. Ευρώ (Κοινοτική, δημόσια και τραπεζική συμμετοχή).

Επανέλαβε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που είναι υπό διαμόρφωση, θα δίνει έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Κάλεσε επίσης, όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης σημείωσε ότι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας είναι η νέα γενιά (όπως είπε από το 2004 μέχρι σήμερα έχουμε 600.000 νέους επιστήμονες) και υπογράμμισε ότι η διπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η δημοσιονομική διάσωση σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέου προτύπου ανάπτυξης.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 13:12