Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 23:45

1ο καφέ πολυγλωσσίας στο καινούργιο κτήριο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης (video-photo)

Στα πλαίσια του διαπολιτισμικού προγράμματος: «Αφύπνιση στις Γλώσσες & τους Πολιτισμούς του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης» που υλοποιείται υπό την ευθύνη

της Δρ. Αργυρώς Μουμτζίδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα ,το 1ο καφε πολυγλωσσίας στην καινούργιο χώρο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε πέντε τραπέζια γλωσσών το αλβανόφωνο, το αραβόφωνο, της ποντιακής και κρητικής διαλέκτου, του κοζανίτικου ιδιώματος.
Συμμετείχαν σε παιχνίδια με τις γλώσσες, τους ήχους, τις λέξεις, τα γράμματα, τα συντάγματα, τα νοήματα, τις συζητήσεις αλλά και τις γεύσεις από την κουζίνα του κόσμου. Έτσι έγινε η πρώτη ευαισθητοποίηση σε θέματα πολυγλωσσίας και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
Τα καφέ της Πολυγλωσσίας, εκφράζοντας κυριολεκτικά έναν καινούριο θεσμό, ξεκίνησαν με επιτυχία το 2013 από τη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια των γιορτών πολυγλωσσίας της πόλης. Μέσω αυτών γνωρίζουμε τις διαφορετικές φωνές και τις γλωσσικές διαδρομές της πόλης, παίζουμε με τους ήχους και τις λέξεις, ζούμε τη μουσική, συζητάμε και μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας γύρω από την εκπαίδευση όλων μας σε έναν κόσμο αλλαγών, συμμετέχοντας σε βιωματικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 00:19

Πολυμέσα