Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 15:16

Α. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

altΣτον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης 3/11/2010 η υποψήφια Δήμαρχος Κοζάνης ΄Αννα Νανοπούλου σε καφέ της πόλης. ΄Εχοντας πολλούς καταστηματάρχες και αυτοαποσχολούμενους στον συνδυασμό της η κ. Νανοπούλου εστιάζει το ενδιαφέρον του Δήμου στο να αγκαλιάσει την ιδιωτική πρωτοβουλία, ώστε να υπάρχει στενή συνεργασία για την ανάπτυξη του τόπου. Μεταξύ άλλων η κ. Νανοπούλου τόνισε...

Στην τελική ευθεία ενός μεγάλου οδοιπορικού   που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια και έβαλε τις βάσεις   για μια μεγάλη νίκη του συνδυασμού μας   στις επικείμενες   εκλογές, απευθυνόμαστε   στο πιο ζωντανό κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας.

Στους ανθρώπους   που μάχονται    καθημερινά μέσα σε αβέβαιες συνθήκες παλεύοντας με μια Πολιτεία   που   δεν μπορεί να πατάξει τις γραφειοκρατικές   της   αγκυλώσεις   και την νοοτροπία δαιμονοποίησης του κέρδους   που την κατατρέχει εδώ και   τριάντα χρόνια περίπου,   καθώς και τον αθηνοκεντρισμό της.

Τι θεωρούμε ότι μπορεί να κάνει   ένας μεγάλος   Δήμος για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ;

1)    Πρώτιστα και βασικά   να   έχει την πολιτική βούληση, την μέριμνα και το ενδιαφέρον να τονώσει την αγορά. Εμείς είμαστε   φύσει και θέσει   υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας   και του επιχειρείν. Δεν είμαστε οι ίδιοι κρατικοδίαιτοι. ΄Εχουμε έναν συνδυασμό που αποτελείται από αυτοαποσχολούμενους στο μεγαλύτερο μέρος του και επομένως αφουγκραζόμαστε εκ των έσω τον σφυγμό της αγοράς. Δεν πιστεύουμε στον Δήμο επιχειρηματία ή στον Δήμο που πουλάει σπίτια ή οικόπεδα ή που έκανε μέχρι και εταιρεία τελετών και δεξιώσεων και την διέλυσε στην συνέχεια μετά την παταγώδη αποτυχία της, προηγούμενα όμως την πληρώσαμε ακριβά.

2)   Η πόλη της Κοζάνης πρέπει τώρα ειδικά   στην κρίση να γίνει και πάλι ελκυστική για τον καταναλωτή – επισκέπτη 

 Απαραίτητα μέτρα : Δημιουργία πάρκιγκ στο κέντρο . Αναμόρφωση και ανακατασκευή πλατειών- Εξωραϊσμός εμπορικού κέντρου. Δημιουργία περιφερειακού δρόμου που θα συνδέεται με την Εγνατία – Παραειγνατία αξιοποίηση με διεκδίκηση σταθμών και εξόδων στα όρια του Δήμου , ώστε να αναπτυχθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες 

 - Καθορισμός ζωνών   επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε όλο το εύρος του Δήμου

3)   Επιχειρηματικός οδηγός με ευθύνη του Δήμου, Δωρεάν προβολή των τοπικών επιχειρήσεων μέσω του δημοτικού site .

 Δωρεάν internet στην πόλη και σε όλους τους εμπορικούς δρόμους.

4) ΄Αμεση επίλυση του ζητήματος της Β.Ι.Π.Ε. ΄Εχει γίνει η κορώνα τριών εκλογικών αναμετρήσεων και μετά θάβεται.

5)   Αποσυμφόρηση του κέντρου από δημόσιες υπηρεσίες και θέσπιση πλέγματος μέτρων για να αντιμετωπιστεί η κυκλοφοριακή ασφυξία, που διώχνει κόσμο από την αγορά μας. 

6)   Πρόγραμμα ενίσχυσης και των υπόλοιπων αστικών κέντρων του Δήμου, όπως Αιανή, Κρόκος , ΄Ανω Κώμη, Δρέπανο, Μαυροδένδρι ώστε ο Καλλικράτης να μη αποβεί μοιραίος για τις εκεί οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής είναι πρώτιστο μέλημά μας , καθώς θα γίνει πόλος έλξης και θα αναπτυχθούν επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης σ ένα ειδυλλιακό τοπίο που θα δημιουργηθεί.

7) Η δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου. Δεν βρεχόμαστε από θάλασσα . Είμαστε μια τσιμεντούπολη. Τουλάχιστον ας εκμεταλλευτούμε τον ενεργειακό χαρακτήρα, τους αρχαιολογικούς χώρους και τον πολιτισμό μας για να προσελκύσουμε την φιλοξενία μεγάλων γεγονότων που θα τονώσουν την αγορά μας. Είμαστε ο μόνος μητροπολιτικός    πλέον Δήμος στο πανελλήνιο   που στερούμαστε   συνεδριακού κέντρου.

8)   Νέο γενικό πολεοδομικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλο το εύρος του Δήμου και θα τονώσει την κατασκευαστική δραστηριότητα και την τοπική αγορά.

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 15:18