Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2010 05:46

Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

altΣτο Ν. Κοζάνης υπάρχει η περίπτωση του Βελβεντού, όπου οι κάτοικοί του αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά «τον εμπαιγμό και τις παλινωδίες του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”» αποφάσισαν σε τέσσερες λαϊκές συνελεύσεις (στις 4/6 και 25/6, στις 5/9 και στις 15/10) να μη συμμετάσχουν στις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Στην απόφαση αυτή οι Βελβεντινοί φρόντισαν να προσδώσουν το απαραίτητο κύρος με..
το άτυπο μεν, αλλά ουσιαστικό Δημοψήφισμα της 4ης Ιουλίου, όπου το 95,64% των ψηφισάντων (με ποσοστό συμμετοχής στο 77, 2% του εκλογικού σώματος των βουλευτικών εκλογών του 2009) απάντησε με «ΟΧΙ» στις διπλές εκλογές του Νοέμβρη.
Την Κυριακή οι κάτοικοι του Βελβεντού θα απέχουν από τις εκλογές αλλά σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της λαϊκής τους συνέλευσης, (3 Νοεμβρίου) δεν πρόκειται να εμποδίσουν έστω, τους λιγοστούς πολίτες που εκδήλωσαν την επιθυμία να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία. Οι κάλπες θα στηθούν κανονικά και όλοι θα περιμένουν να επιτευχθεί ο στόχος της συντριπτικής αποχής προκειμένου να πιέσουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση και το τοπικό πολιτικό προσωπικό για την ανεξαρτησία του δήμου τους.
Αντίστοιχες προσπάθειες αποχής από την κάλπη -λιγότερο οργανωμένες- θα έχουμε και στο δήμο Αιανής όπου μικρή ομάδα πολιτών το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται έντονα υπέρ της αποχής.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2010 20:59