Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 16:16

Τριμέτωπη επίθεση Ιωαννίδη σε Καρυπίδη, Μαλούτα και συνδικαλιστές της ΔΕΗ (video)

Στην αντεπίθεση βγήκε σήμερα ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, μετά την κριτική, που του ασκήθηκε τόσο από τον

Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη αλλά κυρίως από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Λάζαρο Μαλούτα, για τις θέσεις του σχετικά με την μονάδα Πτολεμαίδα 5. Ο κ. Ιωαννίδης ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν ζήτησε να μην γίνει η μονάδα, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις και αμφιβολίες όπως για το αν η ΔΕΗ μπορεί να προχωρήσει ταυτόχρονα τη νέα μονάδα, τις μετεγκαταστάσεις και την αναβάθμιση των παλαιών μονάδων. Ο κ. Ιωαννίδης εκανε λόγο για «πολιτικό και συνδικαλιστικό κατεστημένο που χτυπούσε όποιον εξέφραζε διαφορετική αποψη» ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο για την κρίση, που περνά η περιοχή».
« Δέχτηκα πολλές επιθέσεις τόσο στο παρελθόν όσο και το τελευταίο διάστημα για το θέμα της μονάδας. Κατάγομαι και έχω μεγαλώσει από στο Μαυροδένδρι, απέναντι από τον ΑΗΣ Καρδιάς.Ξέρω πολύ καλά πως είναι να ζεις δίπλα στους λιγνιτωρύχους. Eνιωσα στο πετσί μου πως είναι μια κοινωνία να είναι εξαρτημένη από τη ΔΕΗ. Σέβομαι απόλυτα τους ανθρώπους, που εργάζονται εκεί και οι πολιτικές μου πεποιθήσεις βασίζονται στη σωτηρία και πρόοδο του τόπου.
Δεν έχω την απαίτηση κάποιος να συμφωνεί μαζί μας αλλά έχω την απαίτηση όταν έχουμε συγκεκριμένες και δομημένες απόψεις, γνωστές από καιρό και εκτεθειμένες στην κοινωνία να γίνονται σεβαστές. Θεσμικά όμως, έχω την υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία και στον εαυτό μου, να έχω σταθερότητα στις απόψεις μου».


Ο κ.Ιωαννίδης υπογράμμισε πως « το να εκφράζω τις συλλογικές μας απόψεις, που θέσαμε προεκλογικά στην κοινωνία, είναι υποχρέωση μου. Να θυμίσω ότι οι συγκεκριμένες απόψεις για την Πτολεμαίδα 5, δεν είναι μια ολική άρνηση, ποτέ δεν είπαμε ότι δεν θέλουμε να γίνει η μονάδα, απλά εκφράσαμε επιφυλάξεις και αμφιβολίες, οι οποίες ήταν γραμμένες στο προεκλογικό μας πρόγραμμα και συζητήθηκαν έντονα την τελευταία εβδομάδα, πριν τις εκλογές».
Κάνοντας προσωπική αναφορά ο Δήμαρχος Κοζάνης σημείωσε πως « κατά καιρούς σε δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια, έχω προσωπικά λοιδωρηθεί και δέχτηκα λεκτικούς προπηλακισμούς. Η ιστορία όμως σε αυτό τον τόπο τα τελευταία 15 χρόνια κάποιους έχει επιβεβαιώσει και κάποιους διαψεύσει. Αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία θα δει πως άνηκα σε συλλογικότητες και χώρους, που κατά κανόνα επιβεβαιώθηκαν».
Eκανε λόγο για ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση τονίζοντας πως «ο κίνδυνος για την πορεία του τόπου είναι γνωστός τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι βαθιές και σημαντικές οι ευθύνες του τοπικού πολιτικού κατεστημένου για το γεγονός πως η περιοχή έφτασε εδώ που έφτασε, να ζει δηλαδή μια πρωτοφανή οικολογική- και δεν εννοώ μόνο περιβαλλοντική αλλά και κοινωνική και οικονομική- κρίση. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι το πολιτικό κατεστημένο της τελευταίας 20ετίας, το οποίο σε απόλυτη ταύτιση με το συνδικαλιστικό κατεστημένο, οδήγησαν τα πράγματα εδώ» και πρόσθεσε πως «το παλιό καθεστώς έδειξε μεγάλη διαλλακτικότητα απέναντι στη ΔΕΗ και πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για το γεγονός πως ποτέ δεν διεκδικήθηκαν πόροι, πως υπάρχουν μια σειρά από ευθύνες της ΔΕΗ απέναντι στην κοινωνία, πως ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν εργαλεία πίεσης. Oποτε έμπαινε θέμα επεκτάσεων ορυχείων, είμασταν διατεθειμένοι να αρχίσουμε το σκάψιμο μόνοι μας, αντί να μπούμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Αναφερόμενος στην επιστολή του Λ. Μαλούτα ανέφερε πως «ο κ. Μαλούτας με κατηγορεί ότι έχω αντιθεσμική στάση, γιατί η έκφραση των απόψεων μου αντιστρατεύονται σε κάποια άρθρα του Καλλικράτη και γιατί η Πτολεμαίδα 5 δεν είναι τοπική υπόθεση. Oταν όμως ο κ. Μαλούτας έστελνε το 2011 επιστολή στον κ. Ζερβό στην οποία ανέφερε πως η κατασκευή της μονάδας είναι καθοριστικής σημασίας για τη χώρα, εκείνος είχε δικαιώμα να εκφράζεται και εγώ όχι; Oταν έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από απαίτηση των συνδικαλιστών και αναφέρθηκε στη συμβολή του λιγνίτη στην οικονομία δεν έκανε μια τοποθέτηση σαν τη δική μου; To θεσμικό ατόπημα είναι του κ. Μαλούτα, από τον οποίο δεν δικαιολογείται μια τέτοια αντίδραση, όντας μάλιστα τόσο έμπειρος αυτοδιοικητικά. Θεωρώ την παρέμβαση του άστοχη».
Τέλος υπογράμμισε πως « ως δημοτική αρχή οφείλουμε να θέσουμε τα ζητήματα της επόμενης ημέρας για τη μεταλιγνιτική περίοδο και θα το κάνουμε».
πΗΓΗ: ΕΦ. ΧΡΟΝΟΣ ΡΕΠ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 16:57