Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 15:51

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΦΙΓΟΥΡΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ.- ΑΠΟ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΑ ΧΡΕΗ

altτου Σ. Κουταβά
Ο δήμος Κοζάνης και ο δήμος Πτολεμαΐδας φιγουράρουν ως μεγάλοι οφειλέτες στην ΔΕΗ. "Θα υπαρξουν διακοπές ρευματος σε όσους δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους" λέει η ΔΕΗ

Οι συνολικές οφειλές του ελληνικού δημοσίου αλλά και μεγάλων ενεργοβόρων καταναλωτών στην ΔΕΗ ανέρχονται στα 674 εκ €.
Τα 100 εκ € αφορούν δημοτικά τέλη που οι δήμοι δεν πληρώνουν και δεν αποδίδουν στην επιχείρηση, ενώ 120 εκ € οφείλει το δημόσιο με ανεξόφλητους λογαριασμούς υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών.
Τα 400 εκ € αφορούν ανεξόφλητους λογαριασμούς μεγάλων καταναλωτών όπως η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΕΛΛΑΣ, η ΛΑΡΚΟ, η βιομηχανία ΧΑΡΤΟΥ κλπ.
Στην χαμηλή τάση οφείλουν από καταναλώσεις 43,3 εκ € το ΠΕΧΩΔΕ, 33,05 εκ € το δημόσιο, οι σεισμόπληκτοι Αττικής 4,7 εκ €, ενώ φιγουράρουν στην πρώτη θέση οι δυο μεγάλοι δήμοι του Ν. Κοζάνης. Η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης του δήμου Κοζάνης οφείλει 3,7 εκ €, ενώ η αντίστοιχη επιχείρηση του δήμου Πτολεμαΐδας οφείλει 4,46 εκ €. Οι 13 Περιφέρειες της χώρας οφείλουν 11,8 εκ € ενώ ο συν/σμος υδραυλικών Ζακύνθου οφείλει 1,97 εκ €. Το θέμα θα απασχολήσει το ΔΣ της ΔΕΗ στην επόμενη συνεδρίαση του και απ ότι φαίνεται θα υπάρξουν δραστικά μέτρα, όπως η διακοπή της ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, όπου δεν έχει γίνει συμφωνία ή διακανονισμός με την επιχείρηση για την καταβολή των οφειλών θα αποφασισθούν δραστικά μετρά για την αποπληρωμή τους.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 22:01