Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 16:31

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΤΟ ''Ιπποφαές''

αγροκτημα με το φυτο ΙπποφαέςΕντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται η φύτευση των πρώτων 35 στρεμμάτων με το «Ιπποφαές». Θα ακολουθήσει η δεύτερη περίοδος φύτευσης στις αρχές της Άνοιξης του επόμενου έτους με επιπλέον 35 στρέμματα σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.
Για τον συντονισμό, την εποπτεία και την καλύτερη προώθηση του «Ιπποφαούς» συστήθηκε ήδη ο «Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλλιέργειας Πολυδύναμων Φυτών Δυτικής Μακεδονίας» με έδρα την Αιανή. Μέλη του συνεταιρισμού είναι οι δέκα πρώτοι καλλιεργητές οι οποίοι πριν από
τη φύτευση του φυτού παρακολούθησαν και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 40 ωρών. Το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου ολοκληρώθηκε ήδη και κατά τη διαδικασία της φύτευσης θα ολοκληρωθεί και το πρακτικό μέρος. Στο τέλος της πρώτης καλλιεργητικής περιόδου θα ακολουθήσει εξεταστική διαδικασία για όλους όσους συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ώστε να αποκτήσουν Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης.

Το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης το οποίο υποστηρίζει τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και κατ’ επέκταση την καλλιέργεια του Ιπποφαούς στη Δυτική Μακεδονία διερευνά ήδη πιθανές συνεργασίες με εταιρίες καλλυντικών, τροφίμων και φαρμακευτικών προϊόντων για τη διάθεση των καρπών του Ιπποφαούς.

Στις 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού στην οποία θα γίνει και η ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα 4 χρόνια. Βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη δράσεις για την ενημέρωση των καλλιεργητών καθώς σχεδιάζεται και η ιστοσελίδα του συνεταιρισμού σε μία προσπάθεια ενημέρωσης των ενδιαφερομένων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Ι.Π.Α.Δ.Μ. στην κ. Χατζηπαύλου Βούλα, στο τηλ.: 2461026622.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 16:40