Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 19:53

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΔΕΡΦΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γ. Τσιούμαρης Τη συμμετοχή του Δήμου Πτολεμαΐδας στο Πρόγραμμα Πιλοτικών Αδερφοποιήσεων των Ηνωμένων Εθνών στην Τουρκία, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τρίτης (30-11-2010) μετά από την ανάλογη εισήγηση του Δημάρχου Γρηγόρη Τσιούμαρη .
 
Ο Δήμος Πτολεμαΐδας έχει επιλεγεί από την Τουρκία και από το Τμήμα Υποστήριξης της Αναμόρφωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για πιλοτική αδελφοποίηση με μία από τις...
10 πόλεις της γειτονικής χώρας, με σκοπό την αμοιβαία συνεργασία και μεταφορά τεχνογνωσίας για την αναδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Στους υπεύθυνους του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών τονίστηκαν οι τομείς στους οποίους ο Δήμος Πτολεμαΐδας έχει αναπτύξει ιδιαίτερη τεχνογνωσία, όπως η παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και η λειτουργία της τηλεθέρμανσης.
Της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου προηγήθηκε επικοινωνία και ενημέρωση με τους πολιτιστικούς συλλόγους της Εορδαίας, προκειμένου να εκφραστεί και η δική τους άποψη καθώς υπάρχει και έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον σε μία ενδεχόμενη πιλοτική αδελφοποίηση .
Να σημειωθεί ότι οι αρμόδιοι των Ηνωμένων Εθνών για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ζήτησαν την εκδήλωση ενδιαφέροντος από Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   
Ο Δήμος Πτολεμαΐδας πρότεινε την αδελφοποίησή του, με τους εξής τρεις προτεινόμενους Δήμους:
·      Καραντεζίζ Ερεγλί
·      Μουσταφά Κεμάλ
·      Ουζάκ
Η τελική απόφαση του προγράμματος θα γίνει γνωστή εντός των επόμενων εβδομάδων.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 20:02