Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010 09:45

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

altΕίμαστε οι δύο φοιτητικοί σύλλογοι των πολυτεχνικών τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), Μηχανολόγων Μηχανικών (ΤΜΜ) και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΜΠΤ).
Την 1η Δεκεμβρίου 2010 διεξήχθη διατμηματική Γενική Συνέλευση των δύο φοιτητικών συλλόγων λόγω της στάσης του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Ι. Μανωλόπουλου, περί συγχώνευσης των ΤΜΜ και ΤΜΠΤ με τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας η οποία αποτυπώθηκε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης (http://news-uowm.blogspot.com/2010/12/o.html) και στην ανοιχτή ..
συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΤΜΠΤ με θέμα το κείμενο διαβούλευσης για την παιδεία. Παρόντες στην συνέλευση ήταν και αρκετά από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, μεγάλο μέρος του διδακτικού προσωπικού, διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου καθώς και οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Σε αυτή τη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε διήμερη κατάληψη των δύο τμημάτων και συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων έξω από το κτίριο της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία εκείνη την ώρα συνεδρίαζε. Στόχος της κινητοποίησης αυτής αποτελούσε η διασαφήνιση των θέσεων της Δ.Ε. σχετικά με το κείμενο διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα για τη συγχώνευση μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στις ερωτήσεις που τέθηκαν αναφορικά με το μέλλον του Πανεπιστημίου και το ενδεχόμενο συγχώνευσής του, η Δ.Ε. δεν ήταν σε θέση να δώσει σαφείς απαντήσεις. Οι φοιτητικοί σύλλογοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και διένειμαν έντυπο υλικό με τις θέσεις τους προς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Την Παρασκευή 3η Δεκεμβρίου συγκλήθηκε δεύτερη Γενική Συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης έως και τις 8 Δεκεμβρίου (ημέρα διεξαγωγής της τρίτης κατά σειρά Γενικής Συνέλευσης), σύσταση επιτροπών δράσης (Συντονισμού, Περιφρούρησης, Διασύνδεσης, Πλαισίου Νόμου, ΜΜΕ & Γραφείο Τύπου) και αφαίρεση παραταξιακών αφισών από τα κτίρια των δύο τμημάτων.

Αφήνοντας στην άκρη τις μικροπολιτικές πρακτικές σύσσωμοι οι δύο φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούμε:

Πτυχία με αξία
Καθαρά επαγγελματικά δικαιώματα
Τις απαραίτητες υποδομές:
Εργαστήρια
Κατάλληλα για ακαδημαϊκή χρήση κτίρια
Προαπαιτούμενος αριθμός μελών Δ.Ε.Π., τόσο για την κάλυψη των ακαδημαϊκών αναγκών όσο και για την αυτονόμηση των τμημάτων.
Ξεκάθαρα, πανεπιστημιακό επίπεδο

Κομματικά παιχνίδια δεν μπορούν να παίζονται στις πλάτες της φοιτητικής κοινότητας. Το όποιο ενδεχόμενο συγχώνευσης θα συζητηθεί μόνο υπό την προϋπόθεση της ύπαρξής μας σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα το οποίο θα μας εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω.

Η επιτροπή ΜΜΕ & Γραφείο Τύπου θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις και τις περαιτέρω δράσεις των φοιτητικών συλλόγων.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010 10:02