Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010 23:56

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

altΛόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας και την οποία γνωρίζουμε-βιώνουμε όλοι καθημερινά, το Πανεπιστήμιο μας αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας, καθώς ο προϋπολογισμός μας έχει μειωθεί κατά 30% το φετινό ακαδημαϊκό έτος. Μάλιστα ο προϋπολογισμός αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω τα επόμενα έτη, κάτι που προφανώς θέτει σε κίνδυνο αυτή καθʼ αυτή την ύπαρξη του Πανεπιστημίου. Τα αποτελέσματα αυτής της μείωσης έχουν ήδη γίνει ορατά: Ο αριθμός των μαθημάτων έχει μειωθεί ..
κατά 19 συνολικά στις δύο σχολές, ως φυσική συνέπεια της σημαντικής μείωσης σε διδακτικό προσωπικό. Αυτά προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των δύο σχολών:

Στην Γενική συνέλευση  αποφασίστηκαν:
- Παράταση της κατάληψης μέχρι τις 8/12
- Σύγκληση των παρακάτω επιτροπών δράσης: Μ.Μ.Ε. και γραφείο Τύπου, περιφρούρησης, διασύνδεσης, πλαισίου νόμου, συντονισμού
- Απομάκρυνση όλων των παραταξιακών αφισών από τους χώρους του Πανεπιστημίου ως απόδειξη της κοινής στάσης σύσσωμου του Φοιτητικού Σώματος, μακριά από κάθε κομματικό διαχωρισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας μας είναι πειθαρχημένος, πολιτισμένος και όλοι οι φοιτητές είμαστε συστρατευμένοι με κατεύθυνση την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Ονειρευόμαστε την ύπαρξη ενός ισχυρού Π.Δ.Μ., το οποίο θα αποτελεί φάρο γνώσης και πολιτισμού στην περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας, το ενεργειακό κέντρο της χώρας. Η Δυτ. Μακεδονία αξίζει ένα αυτοδύναμο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα συμβάλλει στην οικονομική άνθηση της περιοχής, όχι μόνο με την κοντόφθαλμη αντιμετώπιση των φοιτητών ως «πελατών», αλλά και μακροπρόθεσμα, ως πόλος έλξης επενδύσεων πάνω στη γνώση που παρέχεται από το Πανεπιστήμιο. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση ζητούμε την κατανόησή σας και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Η κατάσταση όμως δυστυχώς δεν είναι αυτή, καθώς διαφαίνεται η πρόθεση της Πολιτείας να «πειραματιστεί» με το δικό μας Πανεπιστήμιο, προχωρώντας σε συγχώνευσή του με το Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας. Χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης του επιπέδου σπουδών του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας, θεωρούμε ότι μία τέτοια κίνηση πλήττει ανεπανόρθωτα το προσφερόμενο γνωστικό επίπεδο καθώς και τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών μας. Συνεπώς, τασσόμαστε κάθετα ενάντια σε κάθε ενδεχόμενο συστέγασης ή συγχώνευσης με τα Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας.

Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με κάθε υπεύθυνο φορέα και σαφώς με τον κύριο Μανωλόπουλο για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στα πλαίσια των αξιών που έχουν προαναφερθεί. Στην περίπτωση όμως που τα αιτήματά μας δεν γίνουν σεβαστά, προτείνουμε, ως έσχατη λύση, την απορρόφηση-συγχώνευση των Τμημάτων μας από κάποιο Α.Ε.Ι. αντίστοιχου αντικειμένου και γνωστικού επιπέδου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 00:12