Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 16:51

ΣΤΙΣ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΡΚΟ ΣΤΟ Γ. ΔΑΚΗ

altaltΠριν από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα πρέπει να έχουν ορκιστεί οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, που προέκυψαν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με σχετικές εγκυκλίους που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.
Στην Περιφέρεια δυτικης Μακεδονιας η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Γ. Δακή και των υπολοίπων μελών του νέου Περιφερειακου συμβουλίου θα γίνει 29 Δεκεμβρίου. Την ιδια μερα θα γίνει και η τελετη παράδοσης παραλαβής απο την απερχόμενη διορισμένη διοίκηση προς την αιρετή.
  
Δύο εγκυκλίους που αφορούν τις διαδικασίες ορκωμοσίας των αιρετών των δήμων, την εγκατάσταση των νέων αρχών, της εκλογής μελών των συλλογικών οργάνων των δήμων και των μονομελών οργάνων διοίκησης, τον ορισμό αντιδημάρχων και αντιπεριφερειαρχών κ.λπ.

Επίσης, όπως αναφέρεται, όσοι θέλουν να αποποιηθούν την εκλογή τους θα πρέπει να το πράξουν μέχρι και την 21η Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο εκλεγείς δήμαρχος απευθύνει πρόσκληση για ορκωμοσία σε όλα τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων, η οποία θα πρέπει να κοινοποιηθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την ημέρα της ορκωμοσίας.

Ακόμη, με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι μυστική, εν αντιθέσει μέχρι τώρα που ήταν φανερή, ενώ η εκλογή στη θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου δεν συνεπάγεται κώλυμα συμμετοχής στις επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα ισχύοντα.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 17:00