Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 19:00

Π. Κουκουλόπουλος: Να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας τηςΕπιθεώρησης Εργασίας στην Πτολεμαίδα.


110126_koukoulopoulosΕρώτηση προς την αρμόδια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Λούκα Κατσέλη σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων της Πτολεμαίδας, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ο κ. Κουκουλόπουλος κατέθεσε την ερώτηση με αφορμή το σχέδιο Νόμου .

 

.«ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», σύμφωνα με το οποίο δεν προβλέπεται η λειτουργία τέτοιου Τμήματος στην Πτολεμαίδα, κάτι το οποίο προκάλεσε και την άμεση αντίδραση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εορδαίας.

Στην ερώτηση του ο βουλευτής αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Σχέδιο Νόμου «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ,  στο άρθρο 20, παράγραφος Γ , που αναφέρεται στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ», δεν προβλέπεται η λειτουργία Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων  στην Πτολεμαίδα.

Η εξέλιξη αυτή θα είναι δυσμενής για την περιοχή, η οποία εκτός του ότι βρίσκεται στην καρδιά του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, όπου παράγεται το 70%, περίπου, της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, φιλοξενεί και περί τις 2.000 επιχειρήσεις, μια εκ των οποίων είναι και η ΔΕΗ Α.Ε., η οποία πραγματοποιεί τεράστιο κύκλο εργασιών.

Όπως αντιλαμβάνεστε η μη λειτουργία Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στις επιχειρήσεις αυτές, κυρίως όμως στις χιλιάδες των εργαζομένων που απασχολούν.

Για το ζήτημα αυτό υπήρξε και σχετική επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εορδαίας, με την οποία εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία του για μια τέτοια εξέλιξη, καθώς το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων όχι απλώς έχει λόγο ύπαρξης στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Για τους παραπάνω λόγους το Ε.Κ. Εορδαίας στην ίδια επιστολή επαναφέρει και το μείζον ζήτημα της δημιουργίας Τμήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων στην περιοχή, το οποίο είναι ένα διαχρονικό και απόλυτα λογικό αίτημα, καθώς στα πλαίσια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν και λειτουργούν πάρα πολλά ορυχεία εξόρυξης λιγνίτη.
Ερωτάται η κ.κ. Υπουργός:

Προτίθεται να διασφαλίσει μέσω του σχετικού Σχεδίου Νόμου τη συνέχιση της ύπαρξης και της λειτουργίας του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων στην Πτολεμαίδα;»

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 20:33