Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 10:48

Επίθεση Γ. Κασαπίδη στην κυβέρνηση για τους αγρότες

100209_kasapidis«Προεκλογικά, ο κ. Παπανδρέου υποδεχόταν αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά, ενθαρρύνοντας τις κινητοποιήσεις τους και τον αποκλεισμό δρόμων.
Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου διατάσσει συλλήψεις και παραπομπή αγροτών στα δικαστήρια, με αστυνομικές διατάξεις, που θυμίζουν άλλες εποχές, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Προβλήματα που εντάθηκαν εξαιτίας της ανυπαρξίας αγροτικής πολιτικής.
Και, κυρίως, εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

Αύξησαν την τιμή του αγροτικού ρεύματος κατά 6,1%.
Αύξησαν το Φ.Π.Α. στα αγροτικά προϊόντα από το 9% στο 13%.
Αύξησαν τις εισφορές στον ΕΛΓΑ, περιόρισαν τις ζημιογόνες αιτίες που καλύπτονται από τον Οργανισμό, μείωσαν τις αποζημιώσεις των παραγωγών και καθυστερούν την καταβολή τους.

Έκλεισαν τις στρόφιγγες της ΑΤΕ, γεγονός που οδηγεί χιλιάδες αγρότες σε αδυναμία προμήθειας βασικών εφοδίων για τις καλλιέργειές τους.
Απέκλεισαν την πλειοψηφία των αγροτών από τα σχέδια βελτίωσης, στερώντας τους κάθε δυνατότητα να κάνουν ανταγωνιστικότερη την παραγωγή τους.
Κορόιδεψαν τους αγρότες με υποσχέσεις για "πράσινη ανάπτυξη". Παρέσυραν 6.200 χιλιάδες αγρότες σε μελέτες και δαπάνες για φωτοβολταϊκά, τάζοντάς τους εύκολο χρήμα, αλλά απέκλεισαν, ήδη, τα 2/3 από αυτούς, αφήνοντάς τους με άδειες τσέπες.

Άφησαν ακάλυπτη τη φυτική και ζωική παραγωγή, εδώ και ενάμισι μήνα, με τη μη έκδοση των νέων κανονισμών ασφάλισης αγροτικών προϊόντων».
Αφήνουν ανεξέλεγκτα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα σιτηρά και τις ζωοτροφές και ανέχονται την αδικία αυτή για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους.

Αντί, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να εμπαίζουν και να προκαλούν τους αγρότες, ας ασχοληθούν, έστω και σήμερα, με τα προβλήματά τους».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 10:54