Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 19:57

Δεν θα επιτρέψουμε την συγχώνευση σχολείων στο Βόϊο δήλωσαν σήμερα στην Ε. Ζυγούρη οι φορείς του Βοϊου

Το ψήφισμα που έδωσαν στην Ε. Ζυγούρη:
Οι κάτοικοι, οι φορείς και η δημοτική αρχή του Βοΐου διαμαρτύρονται σύσσωμοι σήμερα ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων της περιοχής. Η θέση όλων μας, έτσι όπως έχει διατυπωθεί μέσα από λαϊκές συνελεύσεις και διάφορα ψηφίσματα είναι ..

μία και αδιαπραγμάτευτη. Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο κανενός σχολείου στην περιοχή και τη συγχώνευσή του με άλλο, στη λογική των οικονομικών και ΜΟΝΟ κριτηρίων που προωθεί η κυβέρνηση. Οι σχολικές μονάδες του Βοΐου είναι όλες βιώσιμες και λειτουργικές, σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα.

Στο Βόιο, μια περιοχή αρκετά δύσβατη, με κάκιστο οδικό δίκτυο και καιρικές συνθήκες που δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις όλων μας ειδικότερα το χειμώνα, μια τέτοια επιλογή θα θεωρηθεί το λιγότερο άστοχη και προβληματική.

Τα σχολεία μας, σε όλες τις περιοχές αποτελούν ίσως τον τελευταίο πνεύμονα ζωής για τους νέους ανθρώπους και τις οικογένειες που επέλεξαν να παραμείνουν στο Βόιο. Ενδεχόμενη συγχώνευση ή κλείσιμο σχολείων θα είναι ένα ακόμα μεγάλο χτύπημα στην περιοχή που έχει πληγεί από την εσωτερική μετανάστευση όσο καμία άλλη στο Νομό Κοζάνης. Το δυναμικότερο και παραγωγικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, οι νέοι, είναι για εμάς η ελπίδα για την αλλαγή των αρνητικών δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στο Βόιο από πολιτικές του παρελθόντος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει εμπόδια σε αυτήν την προσπάθεια στερώντας από το Βόιο ανθρώπινο δυναμικό με κλείσιμο σχολικών μονάδων. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 21:08