Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 06:51

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού πειραματίζονται

velvedosxoleioΤο δημοτικό Σχολείο Βελβεντού πήρε μέρος φέτος στη 10η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, που έγινε στον Πύργο Ηλείας στα μέσα Δεκεμβρίου. Βραβεύτηκε με βραβείο «Ειδικής μνείας» για το θέμα της ταινίας οικολογικού περιεχομένου «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ».

 
Πρόκειται για μια ταινία με πρωταγωνιστές τα παιδιά του σχολείου μας και θέμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος και προτάσεις για την προστασία του. Η ταινία μας ήταν μέρος μιας εργασίας που έγινε με ευκαιρία ένα διαγωνισμό του Συλλόγου Βελβεντινών Αμερικής, για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία των εργοστασίων της ΔΕΗ. Η εργασία μας αυτή βραβεύτηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Σύλλογο Ομογενών με το ποσό των 1.700€ για τις ανάγκες του Σχολείου μας.

Το σχολείο μας ακόμα πήρε μέρος στο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας και της Πρεσβείας της Δανίας με τίτλο «Η γη καίγεται, εσύ τι κάνεις» με το οικολογικό παραμύθι «Η Ελπίδα και η χελώνα της η Λιγνή» και πήρε το α΄ βραβείο στην κατηγορία που συμμετείχε. Ακόμα πήρε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας και της ΕΡΤ, με τίτλο « Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία».

Σήμερα συνεχίζουμε με μια νέα εργασία το νερό και τη λίμνη, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό που κάνει πάλι ο Σύλλογος Βελβεντινών Αμερικής για τα σχολεία του Ν. Κοζάνης. Οι εργασίες θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν στις 18 Μαρτίου και βέβαια θα σας περιμένουμε με χαρά στην εκδήλωση αυτή.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011 14:01