Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 14:33

Γραπτή δήλωση της Π. Ορφανίδου και το Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Βοϊου

100825_orfanidouΗ γραπτή δήλωση της δημάρχου Βοϊου εχει ως εξής: Το Βόιο εδώ και αρκετό διάστημα καλείται να αντιμετωπίσει για ακόμη μία φορά την αδικαιολόγητη στάση της πολιτείας που με ακατανόητες επιλογές έχει φέρει και πάλι αναβρασμό στις τοπικές κοινωνίες μας. Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κλείσιμο σχολείων ...

στο Βόιο, αποτελεί μια ακόμα απρόκλητη επίθεση σε βάρος του τόπου μας που είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει ένα νέο εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας ώστε να σταματήσουμε την αιμορραγία ανθρώπινου δυναμικού από την περιοχή.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της- υπηρεσιακών παραγόντων, έβγαλαν στους δρόμους μαθητές, γονείς και πολίτες των χωριών μας, που ζητούν το αυτονόητο. Να συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι τελευταίοι πνεύμονες ζωής του Βοΐου, που δεν είναι άλλοι από τα σχολεία μας.

Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, δημοτική αρχή, φορείς, εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και πολίτες του Βοΐου πρέπει να δώσουμε έναν κοινό αγώνα. Οφείλουμε να αποδείξουμε πως είμαστε ένα ενιαίο κομμάτι και λειτουργούμε συλλογικά για το αύριο της περιοχής που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και δημιουργούμε. Το Βόιο δεν αντέχει μέσα σε λίγους μόνο μήνες να έρθει σε ρήξη εξαιτίας άστοχων επιλογών που άλλοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο οφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη μικροπολιτικούς τοπικισμούς και ιδεοληψίες, λειτουργώντας συλλογικά. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, το οφείλουμε στο Βόιο της καρδιάς μας.

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου έχει ως εξής:  ''Την Τετάρτη 9 Μαρτίου στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου, έδωσαν το παρόν εκατοντάδες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες του Τσοτυλίου διαμαρτυρόμενοι για το επικείμενο κλείσιμο του σχολείου τους μετά από πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας προς το Υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές αφού κατέλαβαν την αίθουσα συνεδριάσεων, φώναξαν συνθήματα και άπλωσαν πανό διαμαρτυρίας, ζήτησαν την αναβολή της συνεδρίασης και τη συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως μόνο του θέματος της συγχώνευσης του Λυκείου Τσοτυλίου με το ΓΕΛ Νεάπολης, αίτημα που έγινε αποδεκτό από το σώμα. Παράλληλα ζήτησαν ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο και θα αναφερόταν η κάθετη αντίθεση του σώματος στο κλείσιμο του Λυκείου Τσοτυλίου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι αποδέχτηκαν την παραπάνω πρόταση και ομόφωνα αποφάσισαν: Να μην αποδεχτούν το κλείσιμο του Λυκείου Τσοτυλίου και τη συγχώνευσή του με το ΓΕΛ Νεάπολης και να συμπαρασταθούν στην απόφασή τους να σταματήσει η λειτουργία του μέχρι την οριστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που θα δικαιώνει τον αγώνα της μαθητικής κοινότητας.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου το δημοτικό συμβούλιο θα συμπαρασταθεί και θα παραβρεθεί σύσσωμο, με επικεφαλή τη Δήμαρχο, Παναγιώτα Ορφανίδου, στην κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας που αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και στήριξη όλων των περαιτέρω κινητοποιήσεων, ως αντίδραση για τον εμπαιγμό, τη διγλωσσία και την παραπλανητική πρόταση των αρμοδίων, πρόταση που δεν ανταποκρίνεται σε κανένα από τα κριτήρια που έθεσε το Υπουργείο (ορεινή περιοχή, δυσπρόσιτο και πολυσυλλεκτικό σχολείο, με άριστες κτιριακές εγκαταστάσεις, ικανός αριθμός μαθητών(61) που δεν μπορεί να φιλοξενηθεί από το Λύκειο της Νεάπολης), για τις μη συγχωνεύσεις. Τις επόμενες ημέρες σε όποιες μορφές κινητοποίησης αποφασίσουν μαθητές και γονείς θα είμαστε συμπαραστάτες.

Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην επιτρέψει και το κλείσιμο του Γυμνασίου Εράτυρας αλλά και καμίας σχολικής μονάδας στο Βόιο.

Η Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν διάθεση παραίτησης εφόσον δεν δικαιωθούν τα αιτήματα της μαθητικής κοινότητας του Τσοτυλίου, της Εράτυρας, του Καλονερίου και του Μικροκάστρου'.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 14:51