Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 11:58

Γ. Κσαπίδης: Με προχειρότητα χειρίστηκε η κυβέρνηση τις συγχωνεύσεις σχολείων

100209_kasapidisΜε αφορμή τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολικών μονάδων, ο βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  "Η απόφαση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει και να καταργήσει σχολικές μονάδες, υποβαθμίζει την παρεχομένη εκπαίδευση και πλήττει την ελληνική περιφέρεια.

Χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και χωρίς να ληφθούν υπόψη κοινωνικά και παιδαγωγικά κριτήρια, μειώνονται οι σχολικές μονάδες, ερημώνεται η περιφέρεια και σε αρκετές περιπτώσεις στοιβάζονται οι μαθητές σε ακατάλληλα κτίρια.
Παράλληλα, το κόστος μετακίνησης των μαθητών αυξάνεται σημαντικά, ενώ στις ορεινές περιοχές, συχνά, οι μαθητές καθίστανται όμηροι των καιρικών συνθηκών.
Ιδιαίτερα στο Ν. Κοζάνης η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση και απαξίωση των ήδη προβληματικών περιοχών.
Τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη από την τόνωση της περιφέρειας και της αγροτικής οικονομίας, με την απόφαση της αυτή, η Κυβέρνηση αναιρεί προϋποθέσεις για τη συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο ή την προσέλκυση νέων στην περιφέρεια.
Η εφαρμοζόμενη πολιτική σε θέματα παιδείας αντιτίθεται σε τυχόν πολιτικές περιφερειακής και αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα.
Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση χειρίστηκε το ζήτημα αυτό με προχειρότητα και με καθαρά λογιστική προσέγγιση, υποβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο της παρεχομένης εκπαίδευσης και δυναμιτίζοντας την κοινωνική συνοχή στην ελληνική περιφέρεια. Καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναθεωρήσει άμεσα αυτή την απόφαση που είναι επιζήμια για τον τόπο και να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες".

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 12:05