Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 18:44

Η Επίσκεψη του Προξένου της Γερμανίας στον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή και στο Επιμελητήριο Κοζάνης

 
απο την συνάντηση στην περιφέρεια με τον Γ. ΔακήΟ Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, δέχθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, στο Γραφείο του στη ΖΕΠ Κοζάνης, τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Wolfgang Hoelscher – Obermaier.
Ο Γ. Δακής καλωσόρισε τον Γενικό Πρόξενο  στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε..

 στους δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο λαών και εξέφρασε τη βούλησή του για διαρκή συνεργασία ώστε οι δεσμοί αυτοί να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.

Τον Γερμανό Πρόξενο, συνόδευε ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, τις προοπτικές που υπάρχουν για επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία.
Νωρίτερα η προξενική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το ΕΒΕ Κοζάνης οπου ειχε συνάντηση με την διοίκηση και τους επιχειρηματίες της περιοχής.
Το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κυριάρχησε της συζήτησης, μετά τον ισχυρό σεισμό της Ιαπωνίας και την απειλή των πυρηνικών ατυχημάτων. Κατά την εκτεταμένη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε ανταλλάχθηκαν ιδέες, αλλά και απόψεις και από τις δύο πλευρές για το πώς θα μπορούσε η τεχνογνωσία των ΑΠΕ να χρησιμοποιηθεί ώστε να προωθηθούν μεΑπό την σύσκεψη στο Επιμελητήριοεπιτυχία επενδύσεις στον εν λόγω τομέα.

Ο Γενικός Πρόξενος ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα να πληροφορηθεί για τα προϊόντα που παράγονται στο Νομό και για τις επιχειρήσεις που έχουν εξωστρεφή προσανατολισμό, καθώς όπως τόνισε η Γερμανία είναι μια χώρα που ενδιαφέρεται για εισαγωγές καλών παραδοσιακών προϊόντων, κυρίως του κλάδου των τροφίμων.

Ο Πρόεδρος  Χρήστος Σάββας απεύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στην 27η Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας που θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2011, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα της τοπικής παραγωγής και πράγματι το ενδιαφέρον τόσο του Γερμανού Προξένου, όσο και του Διευθυντού του παραρτήματος του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδας υπήρξε ιδιαίτερα έντονο για συμμετοχή στην Έκθεση.

Η επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Γερμανίας στο ΕΒΕ έληξε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και την υπόσχεση και από τις δύο πλευρές ότι θα αποτελέσει την αφορμή για νέες οικονομικές συνεργασίες μεταξύ επιχειρηματιών της Γερμανίας και της περιοχής μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 19:08