Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 19:10

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ HOELSCHER - OBERMAIER ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 
απο την συνάντηση στο δημαρχείοΤον Δήμαρχο Κοζάνης επισκέφθηκε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 στο γραφείο του, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας  κ. Wolfgang Ηoelscher – Οbermaier.

Ο Γερμανός πρόξενος, τόνισε πως « στόχος της επίσκεψής μου, ήταν να δείξω πως οι αρμοδιότητες του

προξενείου δεν περιορίζονται στη Θεσσαλονίκη, και να εκφράσω την επιθυμία μου για συνεργασία σε διάφορους τομείς. Με τη σημερινή επίσκεψη ευελπιστώ σε μία σταθερή επικοινωνία μεταξύ Δήμου και Προξενείου».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, αφού ευχαρίστησε τον Γερμανό Πρόξενο, επεσήμανε πως « και εμείς από την πλευρά μας στοχεύουμε σε μια πιο στενή συνεργασία με το Γερμανικό προξενείο σε όλους του τομείς. Υπάρχουν ιδιαίτερες πολιτιστικές σχέσεις με τους Γερμανούς και τις Γερμανίδες της περιοχής, των οποίων τις δράσεις φροντίζουμε να στηρίζουμε.

Ο Λ. Μαλούτας συνέχισε λέγοντας πως « με τον κ. Ηoelscher – Οbermaier είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που αφορούν κάποια μελλοντική οικονομική συνεργασία, καθώς και τις δυνατότητες της περιοχής, αλλά κυρίως τρόπους ανάδειξης των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της, με βάση τα οποία θα μπορέσουν να υπάρξουν συνεργασίες και κοινές δράσεις που μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους δυο λαούς».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και στις δύο πλευρές, φάνηκε η πρόταση αδελφοποίησης της Κοζάνης με πόλη της Γερμανίας, η οποία θα διαθέτει αντίστοιχα χαρακτηριστικά, ώστε να αναπτυχθούν με κοινές δράσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 19:18