Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 06:14

Πρότυπος Μαθητικός Διαγωνισμός Κ.Π.Ε. Βελβεντού με θέμα: «ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ, η λίμνη μας»

Πρότυπος Μαθητικός Διαγωνισμός Κ.Π.Ε. Βελβεντού με θέμα: «ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ, η λίμνη μας»Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Βελβεντού, με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Βελβεντινών «Φιλοπατρία» της Φιλαδέλφειας και Γουάιλντγουντ των Η.Π.Α., διοργάνωσαν Μαθητικό Διαγωνισμό Περιβαλλοντικής Εργασίας – Προγράμματος για μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των παραλίμνιων Δήμων και Κοινοτήτων.

Ειδικότερα ο Διαγωνισμός αφορούσε στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια όλων των Διαμερισμάτων των Δήμων Βελβεντού, Σερβίων, Καμβουνίων, Αιανής, Ελίμειας και της Κοινότητας Λιβαδερού, με θέμα: «ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ. Η λίμνη μας».

Χορηγός των βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού είναι ο Σύλλογος Βελβεντινών «Φιλοπατρία» της Φιλαδέλφειας και Γουάιλντγουντ των Η.Π.Α. ο οποίος και θα διαθέσει το χρηματικό ποσό των $10.000 (δολ. ΗΠΑ).

Ο Σύλλογος Βελβεντινών «Φιλοπατρία» της Φιλαδέλφειας και Γουάιλντγουντ των Η.Π.Α., επιθυμώντας να συνεισφέρει στη δημιουργία κινήτρων στα σχολεία, όσον αφορά την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών για το Περιβάλλον, ανέλαβε την πρωτοβουλία για δεύτερη χρονιά να χρηματοδοτήσει το νέο αυτό Μαθητικό Διαγωνισμό Περιβαλλοντικής Εργασίας – Προγράμματος με θέμα «ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ. Η λίμνη μας». Με στόχο, οι μαθητές να αναπτύξουν συμπεριφορές που συνάδουν με την αειφορική διαχείριση και προστασία των διαθέσιμων υδάτινων πόρων. Ο Σύλλογος Βελβεντινών «Φιλοπατρία» εξουσιοδότησε το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Βελβεντού για τη διαχείριση της Χορηγίας και από κοινού ανατέθηκε στην Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Βελβεντού η οργάνωση και υλοποίηση του Μαθητικού Διαγωνισμού.

Η παρουσίαση και βράβευση των εργασιών – προγραμμάτων όλων των σχολικών ομάδων, θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Βελβεντού την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 στις 18.00.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος οχτώ σχολικές ομάδες από αντίστοιχα σχολεία των παραλίμνιων Δήμων, τρία Νηπιαγωγεία, τρία Δημοτικά, και από ένα Γυμνάσιο και Λύκειο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

α. Νηπιαγωγεία:

• Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής

• Νηπιαγωγεία Κρόκου

• 1ο Νηπιαγωγείο Βελβεντού – Μελά

β. Δημοτικά Σχολεία:

• Δημοτικό Σχολείο Αιανής, Τάξη Ε'

• 2ο Δημοτικό Σχολείο Σερβίων, Τάξη Ε'

• Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού «Χαρίσιος Παπαμάρκου»

Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

α. Γυμνάσια:

• Γυμνάσιο Βελβεντού «Ζήνωνας Παπαναστασίου», Τάξη Γ'

β. Λύκεια:

• Λύκειο Βελβεντού «Ζήνωνας Παπαναστασίου», Τάξη Α'

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 03:44