Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 11:15

Τρενοπορεία στην Θεσσαλονίκη - Πλήθος κόσμου απο την Φλώρινα

απο την κινητοποιήση στην ΘεσσαλονίκηΜε μεγάλο ενθουσιασμό και συμμετοχή έγινε το Σάββατο 19.3.2011, η τρενοπορεία από την Φλώρινα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας το αυτονόητο: σιδηροδρομική σύνδεση της Φλώρινας και τερματισμό του αποκλεισμού της περιοχής μας.
Πολίτες από τη Φλώρινα, την Άρνισσα, την Έδεσσα, και τη Νάουσα πήραν σήμερα το τρένο για να διασφαλίσουν προσιτή σιδηροδρομική συγκοινωνία. Στην Θεσσαλονίκη, ..

υποδέχτηκαν τους διαδηλωτές τα μέλη της Επιτροπής για την Κοινωνική Υπεράσπιση του Σιδηρόδρομου, σιδηροδρομικοί, φορείς (ανάμεσα στους οποίους ο σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης) και συλλογικότητες, εκλεγμένοι εκατοντάδες πολίτες, και όλοι μαζί πραγματοποιήσαμε μαζική, ενθουσιώδη και πολύμορφηtrenoπορεία προς την πλατεία Αριστοτέλους.

 Οι οργανωτές δηλωνουν ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση που έχει, σε ολόκληρη πλέον τη Μακεδονία, 6 βδομάδες μετά την διακοπή τους, το αίτημα της Φλώρινας για επανέναρξη των δρομολογίων του τρένου. Η σημερινή συγκέντρωση και πορεία τονίζουν να βοηθήσει  στους αρμόδιους της κυβέρνησης και της ΤΡΕΝΟΣΕ ότι το κίνημα για την επιστροφή του τρένου στη Φλώρινα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και ο μόνος δρόμος πλέον είναι η ταχεία ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων μας για άμεση επαναφορά του τρένου, ως προσιτού μέσου συγκοινωνίας στη Φλώρινα με πλήρη δρομολόγια.
οι οργανωτές διεκδηκούν:

Την επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών δρομολογίων Θεσ/νίκης-Έδεσσας-Άρνισας-Φλώρινας

Την ουσιαστική μείωση των εισιτηρίων που υπερδιπλασιάστηκαν (με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εσόδων του ΟΣΕ).

Την Προαστιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, με επέκταση στην Αριδαία. Την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στη Δ. Μακεδονία.

Συνδυασμένες μεταφορές με βάση το σιδηρόδρομο.

Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του σιδηρόδρομου.
Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας
http://florinatreno.blogspot.com/
Για την λυπηρή στάση του ΟΣΕ αναφορικά με την νοικιασμένη αμαξοστοιχία

Σημειώνουμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η μετακίνησή μας να γίνει με αμαξοστοιχία από το σταθμό της Φλώρινας. Παρ'ότι είχε υπάρξει συμφωνία με την ΤΡΕΝΟΣΕ (με υψηλότατο τίμημα) για ενοικίαση αμαξοστοιχίας την τελευταία στιγμή η διοίκηση της ΤΡΕΝΟΣΕ ακύρωσε τα πάντα επικαλούμενη την απόφασή της για αναστολή των δρομολογίων. Αυτό μας εξέπληξε, γιατί όταν ανακοίνωσε την αναστολή τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΤΡΕΝΟΣΕ δήλωσε παράλληλα ότι προς Φλώρινα και Ναύπλιο θα γίνονται εκδρομές από οργανωμένες ομάδες και σχολεία. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί η ΤΡΕΝΟΣΕ σήμερα προσπάθησε, χωρίς καν ένα πρόσχημα να εμποδίσει τους Φλωρινιώτες να διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη. Λυπούμαστε που μια ακόμα διοίκηση αυτής της δύσμοιρης εταιρίας θεωρεί τους φίλους τους σιδηροδρόμου εχθρούς δικούς της και επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 11:30