Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 13:36

Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος στις Βρυξέλλες για το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις

 
kostantopoulos_VrixellesΟ Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος συμμετείχε από 14/3/2011 έως 16/3/2011 σε συνάντηση εργασίας στις Βρυξέλλες στα πλαίσια του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις, (RFSC)», συνοδευόμενος από τον πρώην δήμαρχο Βελβεντού .

Ο κ. Κωνσταντόπουλος συμμετείχε στη συνάντηση για ...

να δηλώσει την υποστήριξη του νέου Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι ο νέος δήμος είναι ο νόμιμος και φυσικός διάδοχος του πρώην Δήμου Βελβεντού. Ο κ. Στεργίου συμμετείχε ως διαχειριστής του προγράμματος.

Όπως είναι γνωστό στο Πρόγραμμα συμμετέχει η Δημοτική Κοινότητα Βελβεντού του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού με πρόταση που κατέθεσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Βελβεντού (αρ. απόφασης 98/2010 26 Αυγούστου 2010)

Το Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις (RFSC) είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο με σκοπό να βοηθήσει μεγάλες και μικρές πόλεις να σχεδιάζουν, να παρακολουθούν και να αξιολογούν στρατηγικές και έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο NICIS, σε συνεργασία με τις τρεις πρώτες πόλεις που διαχειρίζονται το πρόγραμμα εδώ και δύο χρόνια περίπου, της Leipzig της Γερμανίας, του Goteborg της Σουηδίας και Kirklees της Μ. Βρετανίας, πόλεις με πληθυσμό από 230 έως 400 χιλιάδες κατοίκους.

Η συστηματική εφαρμογή ολοκληρώνεται φέτος - εντός του επόμενου εξαμήνου - και στο υπόλοιπο αυτό διάστημα καλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να:

- δοκιμάσουν τις διαφορετικές χρήσεις και λειτουργικές δυνατότητες του εργαλείου,

- δοκιμάσουν το εργαλείο εφαρμόζοντας το σε πραγματικά, συγκεκριμένα έργα ή στρατηγικές των πόλεών τους,

- ξεκινήσουν ένα διάλογο σχετικά με τη διαχείριση και την αξιολόγηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της πόλης τους.

Με βάση τα αποτελέσματα της συνάντησης διαπιστώνεται ότι το Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις μπορεί να εξελιχθεί σε ένα χρήσιμο εργαλείο για την αναπτυξιακή προοπτική όλων των πόλεων που συμμετέχουν, και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού συζήτησε με τους υπεύθυνους της Κομισιόν και του Ινστιτούτου NICIS τη δυνατότητα ένταξης όλου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στο πρόγραμμα αυτό.

Υπήρξε κατ' αρχή θετική ανταπόκριση εκ μέρους των υπευθύνων και συμφωνήθηκε η ένταξη να γίνει μέσω της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος(MIS) στο άμεσο μέλλον.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 13:43