Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 15:44

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 20ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΆλλη μια μεγάλη λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 20/3/2011 στο Βελβεντό. Η κοινωνία μας, ανταποκρίθηκε για ακόμα μια φορά στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα στο «ΜΕΤΟΧΙ», καταδεικνύοντας την ενότητα

και την ομοθυμία της κοινωνίας στον αγώνα και στους στόχους που εχει θέσει.

 

Το λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και ΜΚΟ «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού»  Μ. Στεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες της συντονιστικής επιτροπής καθώς και στη δράση της εταιρείας από την προηγούμενη λαϊκή συνέλευση (22/12/2010) και μετά.

Παρεμβάσεις έγιναν από την Ανεξάρτητη Κίνηση Γυναικώ καθώς και από την Επιτροπή Νεολαίας, που για άλλη μια φορά δήλωσε δυναμικά παρούσα και μπροστά στον αγώνα για το μέλλον και τα δίκαια αιτήματα αυτής της κοινωνίας. Αμέσως μετά το λόγο πήραν και αρκετοί πολίτες.

Το ενδιαφέρον της συνέλευσης κρατήθηκε αμείωτο και όλοι οι συμμετέχοντες συνέκλιναν στην εξής αταλάντευτη θέση. ''Συνεχίζουμε τον αγώνα που εδώ και τρία χρόνια ξεκινήσαμε όλοι μαζί, ενωμένοι και με μια πρωτοφανή για τον τόπο μας ομοψυχία. Δε δεχόμαστε την αυτοδιοικητική απαξίωση που μας επιφύλαξε ο «Καλλικράτης», τη στάση του πολιτικού προσωπικού της περιοχής και τις παλινωδίες της κυβέρνησης. Αυτός ο αγώνας είναι ένας αγώνας αλήθειας, αξιοπρέπειας και επιβίωσης. Και θα τον συνεχίσουμε μέχρι τελικής δικαίωσης όποτε κι αν έρθει αυτή''.

Στο τέλος της συνέλευσης διαβάστηκε και το σχέδιο ψηφίσματος που είχε ετοιμαστεί από τη συντονιστική επιτροπή το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα της λαϊκής συνέλευσης:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ για τον Καλλικράτη και το Δήμο Βελβεντού

Η Λαϊκή Συνέλευση των πολιτών του Βελβεντού της 20ης Μαρτίου 2011, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Δημοτών Ομόφωνα αποφάσισε:

Εκφράζει την καθολική διαμαρτυρία της εξ ονόματος σύσσωμης της παμβελβεντινής κοινωνίας για τον Καλλικράτη που εντελώς αναίτια απένταξε το Δήμο Βελβεντού από τους αυτόνομους Δήμους που το Υπουργικό Συμβούλιο πρότεινε.

Θέτει στα νέα δεδομένα που πιστοποιούν την διαχρονική αυτοδιοικητική λειτουργία και αξία του Βελβεντού, την διάκριση και την ένταξή του στο Πανευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Βιώσιμων Πόλεων, που εξασφαλίζει μια σαφή εξωστρεφή πορεία στο μέλλον. Για τη συμμετοχή μας στο δίκτυο αυτό θα εργαστούμε συστηματικά και εθελοντικά και δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε υπονόμευση.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε τα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα της περιοχής μας μέσα από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ», στην οποία συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται εθελοντικά 2500 ενήλικοι δημότες, που δεν αποδέχονται την κατάργηση του Δήμου Βελβεντού, ούτε και τη διοίκησή του από ένα Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε 22 ψήφους στο Βελβεντό πολύ δε περισσότερο από ένα τοπικό συμβούλιο που ψηφίστηκε από 59 πολίτες σε σύνολο 3.300 ψηφοφόρων.

Διεκδικούμε την ανεξάρτητη θέση του Δήμου μας και είμαστε άπαντες ενωμένοι, πέρα από κόμματα και πολιτικές απόψεις και απαιτούμε να ληφθούν υπόψη οι 3040 υπογραφές των δημοτών, τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις όλων των Λαϊκών Συνελεύσεων, οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και επιτροπών, οι 2500 προσωπικές επιστολές δημοτών και φορέων στον Πρωθυπουργό, οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, η αποχή μας σε ποσοστό 98% από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου και τα ακλόνητα επιχειρήματα μιας ολόκληρης και βιώσιμης κοινωνίας, της οποίας η πορεία , αν δεν αλλάξει το καθεστώς προδιαγράφεται φθίνουσα με την παλινωδία των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε πολιτική λύση στο πρόβλημά μας και απαιτούμε να δοθεί η λύση αυτή άμεσα στην επικείμενη συνάντησή μας με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και είμαστε έτοιμοι να τον κλιμακώσουμε.

Το ψήφισμα αυτό να σταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Εσωτερικών, στους βουλευτές του Νομού, στην Περιφέρεια και στα Μ.Μ.Ε.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 18:07