Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 12:56

Η ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 απο την σύσκεψη στο δημαρχείο ΚοζανηςΣυνάντηση εργασίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση και το καθεστώς λειτουργίας των ατμοηλεκτρικών σταθμών και των ορυχείων της ΔΕΗ στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας με την Βοηθό του συνηγόρου του Πολίτη  Ευγενία Μπαλλά και μέλη της ανεξάρτητης αρχής.

Στη συζήτηση για το μακροχρόνιο πρόβλημα της περιοχής παρέστη ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης, κ. Νίκος Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου περιβάλλοντος Ποντοκώμης, κ. Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου περιβάλλοντος Ακρινής κ. Κώστας Πουτακίδης.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος στην τοποθέτησή του επεσήμανε τα υφιστάμενα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκύπτουν από την εξορυκτική δραστηριότητα και τη λειτουργία των ατμοηλεκτρικών σταθμών, δίνοντας έμφαση στις επιπτώσεις που προκαλούν οι δραστηριότητες της ΔΕΗ στην υπόγεια υδροφορία, την διαχείριση λαδιών, τις εκπομπές της ιπτάμενης τέφρας από τις καμινάδες της ΔΕΗ και τις διάχυτες εκπομπές που οφείλονται στην παραγωγική διαδικασία εξόρυξης και διακίνησης του λιγνίτη και τη μεταφορά της τέφρας με ταινίες και φορτηγά.

Επίσης ο κ. Μαλούτας έθεσε επί τάπητος την πρόταση για αντικατάσταση των παλαιών μονάδων της Πτολεμαΐδας, με μία νέα μονάδα σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και το ζήτημα των μετεγκαταστάσεων Ποντοκώμης και Ακρινής.

Από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας εργασίας τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ατμοσφαιρική ρύπανση, τις παρενέργειες που προκαλεί στη γεωμορφολογία των λιγνιτοφόρων περιοχών η εξορυκτική δραστηριότητα, τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, καθώς και στο πολύ σημαντικό ζήτημα των μετεγκαταστάσεων των οικισμών Ακρινής και Ποντοκώμης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 13:07