Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 09:50

STOP στην φορολογική ενημερότητα για οφειλές σε ΟΤΑ

doyΜΠΛΟΚΟ στη χορήγηση φορολογικής ενηµερότητας για όσους χρωστούν σε ΟΤΑ βάζει το υπουργείο Οικονοµικών µε προσθήκη που κατατέθηκε χθες στο νοµοσχέδιο για την καταπολέµηση της φοροδιαφυγής.

Ετσι επεκτείνεται και στους δήµους το µέτρο της µη χορήγησης φορολογικής ενηµερότητας εφόσον ο πολίτης ..

έχει χρέη προς κάποιον ΟΤΑ, όπως ζητούσε εδώ και καιρό η ΚΕ∆ΚΕ. Σε περίπτωση δε που ο πολίτης έχει να εισπράξει κάποιο ποσό από µια δηµόσια υπηρεσία, π.χ. επιστροφή φόρου από την Εφορία,αλλάπαράλληλα οφείλει έναποσό σε δήµο, τότε αυτό θα του παρακρατείται και ο ίδιος θα εισπράττει τη διαφορά.

Ακριβώς για τον λόγο αυτόν οι ΟΤΑ υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων τις οφειλέςπρος αυτούς που συνεπάγονται τη µη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενηµερότητας.

ΤΟ ΜΕΤΡΟ της καθιέρωσης δηµοτικής φορολογκής ενηµερότητας αποτελούσε πάγιο αίτηµα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο εξής µε τη ρύθµισητου υπουργείου Οικονοµικών οι οφειλές ενός πολίτη σε έναν δήµο (από τέλη, κλήσεις ή άλλες οικονοµικές υποχρεώσεις) θα συµψηφίζονται µε τις τυχόν απαιτήσεις που έχει από µια δηµόσια υπηρεσία

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 09:55