Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 13:47

Οι πανεπιστημιακοί ζητούν διάψευση απο το Υπουργείο Παιδείας για το πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του ΠΔΜ εξέδωσε ανακοίνωση όπου ζητά απο την υπουργό Παιδείας να αποσαφηνίσει τι ακριβώς θα γίνει με το πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας. 
Η ανακοίνωση αναφέρει ...

τα παρακάτω:
 
Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία της 28ης/3/2011, σε πρωτοσέλιδο τίτλο και σε εσωτερικό άρθρο της 5ης σελίδας, εμφάνισε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ως ένα υπό κατάργηση ΑΕΙ στο πλαίσιο σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΕΣΔΕΠ-ΠΔΜ) θεωρεί ότι ένα ατεκμηρίωτο άρθρο του οικονομικού ρεπορτάζ, επικαλούμενο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας που δεν κατονομάζει, δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον ενός ακαδημαϊκού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού Ιδρύματος της χώρας.

Ο ΕΣΔΕΠ-ΠΔΜ ζητάει άμεση διάψευση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων επί των εικασιών του εν λόγω δημοσιεύματος, για να σταματήσει η ανησυχία που δημιουργήθηκε στο σύνολο του προσωπικού, τους φοιτητές και υποψήφιους φοιτητές καθώς και στις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα ζητάει από το Υπουργείο να πάρει (επιτέλους) θέση, δίνοντας ένα τέλος στην αυξανόμενης έντασης παραφιλολογία των διαφόρων ΜΜΕ, σε θέματα που το αφορούν.

Δημοσιεύματα αυτού του είδους, βρίσκουν απέναντί τους σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα διότι υπονομεύουν το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Φλώρινα, 29.03.2011

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΣΔΕΠ-ΠΔΜ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 14:00