Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 14:50

Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Σερβίων - Βελβεντού

 
Απο την κοινωνική διαβούλευση στο δήμοΗ πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια υπό την προεδρία του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου.

Παρόντες οι εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων, συλλόγων, ενώσεων,

απλοί πολίτες που συγκροτούν την 45μελη επιτροπή,  ένα νέο θεσμό που ουσιαστικά ενισχύει και προωθεί τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων.

Βασικό θέμα της πρώτης συνεδρίασης ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2011 ενώ συζητήθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα. Στα δύο συγκεκριμένα ζητήματα αναφέρθηκε και παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία ο κ. Κωνσταντόπουλος κάνοντας λόγο για έναν προϋπολογισμό αξιόπιστο και ρεαλιστικό ενώ επεσήμανε τις αναπτυξιακές πτυχές του Τεχνικού Προγράμματος.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Σερβίων -  Βελβεντού παρουσίασε στοιχεία της απογραφής που ολοκληρώθηκε ενώ προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικές με την λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στη λειτουργία του νέου θεσμού με δεδομένο, όπως είπε, την εμπειρία και τη γνώση των μελών της σε εξειδικευμένα θέματα τα οποία θα έρχονται προς συζήτηση.

Προτάσεις για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του θεσμού κατέθεσαν από την πλευρά τους τα μέλη της Επιτροπής εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ενεργοποίηση του νέου θεσμού.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι αποφάσεις της θα έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα για θέματα που θα συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 16:43