Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 12:41

Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ερώτηση στον Ρέππα για τις υπόγειες αυξήσεις σε διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα: «Αυξήσεις έως 25% στα διευθυντικά στελέχη του Ο.Σ.Ε., μέσω επιδομάτων» υπέβαλε ο Βουλευτής Νομού Κοζάνης και Τομεάρχης Μεταφορών – Επικοινωνιών Και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρονται τα

εξής:

Είναι γνωστό ότι με την ψήφιση του Νόμου 3891 καταργήθηκαν τα 2/3 του σιδηροδρομικού δικτύου (Πελοπόννησος, Δυτική Μακεδονία, Θράκη) και μειώνονται κατά χιλιάδες οι θέσεις εργασίας, με εθελοντικές και υποχρεωτικές μετατάξεις.

Σε εφαρμογή του νόμου, το Υπουργείο Μεταφορών και οι διοικήσεις των εταιρειών, το Δεκέμβριο, κατήγγειλαν τους Κανονισμούς και τις Σ.Σ.Ε. και πρότειναν νέο κανονισμό και μισθολόγιο, τα οποία έχουν υπογραφεί από την Διοίκηση και τους εργαζομένους, με επιπρόσθετες μειώσεις αποδοχών, από 25% έως 45%.

Την ίδια ώρα που επιβάλλεται οριζόντια μείωση στους μηνιαίους μισθούς όλου του προσωπικού στον ΟΣΕ, σε σχέση με τις τακτικές αποδοχές που ελάμβαναν την 1η Ιανουαρίου του 2011, η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει ένα νέο επίδομα θέσης διοίκησης, στο άρθρο 9, για όλους τους προϊσταμένους και τα υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη του ομίλου, που φθάνει έως και 25% επί του νέου βασικού μισθού.

Με άλλα λόγια, οι όποιες απώλειες σημειώθηκαν στη μισθοδοσία όλων των διευθυντικών στελεχών με την οριζόντια περικοπή, αν μη τι άλλο αντισταθμίζονται με αυτό το νέο επίδομα θέσης διοίκησης.

Με δεδομένο ότι:

1)    Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ  έχουν υποστεί  μεγάλη μείωση στον μισθό τους,  που επέβαλαν οι νόμοι 3833, 3845 & 3899, καθώς καταργήθηκε και ο 13ος και  14ος μισθός.

2)    Μειώθηκε, εκ νέου, έως και 20% το εισόδημα όσων συμμετέχουν στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, αφού αποδοχές, που συνδέονταν μ' αυτή, καταργούνται.

 Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Είναι σύμφωνος με την καθιέρωση υψηλών επιδομάτων για τους ασκούντες διευθυντικά καθήκοντα, την στιγμή που με τις νέες συλλογικές συμβάσεις οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης πλέον του 25% στους  μισθούς τους;

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 12:47