Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 19:20

Π. ΒΡΥΖΊΔΟΥ: Το μήνυμα της Εορδαίας για το νοσοκομείο δεν εχει γίνει κατανοητό στην κυβέρνηση

η δήμαρχος εορδαίας Π. ΒρυζίδουΥπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και δημοσιευμάτων που φέρουν το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο να υποβαθμίζεται η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά τα γεγονότα που συνέβησαν από την αρχή της θητείας μας τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, η δημοτική αρχή βρέθηκε σε πολύ μεγάλο προβληματισμό,

ενώ το τελευταίο δεκαήμερο έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις.
Κάνοντας την αυτοκριτική μας, διαπιστώνουμε ότι πιθανότατα κάποια δεδομένα που αφορούν στην περιοχή μας δεν έχουν γίνει κατανοητά στους λαμβάνοντες τις αποφάσεις στην Αθήνα, στους οποίους έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει τα όσα έχει προσφέρει η περιοχή στη χώρα, αλλά και τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν το δήμο μας.

Στο πλαίσιο αυτό, τον τελευταίο καιρό σε κάθε ευκαιρία ζητήσαμε να ληφθεί μέριμνα για τα αναπτυξιακά έργα, μιλήσαμε για την ανάγκη στήριξης της υπαίθρου, για τα σχολεία μας που πρέπει να μείνουν ανοιχτά για να μην αναγκαστούν οι κάτοικοι των χωριών να ξεριζωθούν για άλλη μια φορά.
Δυστυχώς, οι εξελίξεις είναι δυσάρεστες και τα νέα μηνύματα που έρχονται από τα κέντρα των αποφάσεων κάνουν λόγο για πιθανή υποβάθμιση των νοσοκομείων της περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και το Μποδοσάκειο που πιθανόν να μετατραπεί σε κέντρο υγείας αστικού τύπου. Όλα αυτά χωρίς να ληφθεί υπόψη το γεγονός, ότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, των όμορων δήμων και περιφερειακών ενοτήτων, ενώ πληροί όλες τις προϋποθέσεις και έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η επέκταση του.

Κατανοούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι το μήνυμά μας δεν έγινε αντιληπτό, η δημοτική αρχή μετά από διεργασίες και έντονο προβληματισμό προγραμματίζει πλέον να κινηθεί μέσα από άλλη διαδρομή. Μέσα από την επιτροπή διαβούλευσης που εκπροσωπείται από όλη την κοινωνία και μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα, θα οργανώσουμε την αντίδρασή μας.
Αυτή η περιοχή έχει θυσιάσει πολλά και το νοσοκομείο είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα για μας, το οποίο δεν διαπραγματευόμαστε. Η αντίδραση μας θα είναι συνολική και συλλογική, εκφράζοντας την αγανάκτηση όλων για τη μεθοδευμένη υποβάθμιση, καθώς τα πράγματα έχουν φθάσει πλέον στο απροχώρητο.

Έχουμε την ευθύνη του τόπου και οφείλουμε να λειτουργήσουμε με αίσθημα ευθύνης. Για το λόγο αυτό προγραμματίζουμε κάθοδο στην Αθήνα και στα υπουργεία, προκειμένου να ακουστεί δυνατά η φωνή μας και να διασφαλίσουμε το μέλλον του τόπου μας».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 19:35