Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 11:36

Ερώτηση του Μ. Παπαδόπουλου για την ίδρυση υποκαταστήματος ΟΓΑ στην Δυτ. Μακεδονία

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Νομού Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης και Φλώρινας Κωνσταντινίδης Ευστάθιος.
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους προβλέπεται  η ίδρυση περιφερειακών υποκαταστημάτων  του ΟΓΑ ανά διοικητική

περιφέρεια της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ιδρυθεί μέχρι σήμερα 7 υποκαταστήματα σε αντίστοιχες περιφέρειες. Η Δυτική Μακεδονία δεν έχει υποκατάστημα του ΟΓΑ, αν και θα έπρεπε να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα, διότι είναι γεωργοκτηνοτροφική περιοχή. Οι χιλιάδες συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους και η επικοινωνία τους με τον οργανισμό πραγματοποιείται, με αξεπέραστες πολλές φορές δυσχέρειες, τηλεφωνικά ή ταχυδρομικά.

Σχετικό αίτημα έχει διαβιβάσει στον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Δ. Μακεδονίας κ. Πασχάλης Χαρούμενος με το υπ. αρ. 50/22-3-2011 έγγραφο του.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Προτίθενται να προχωρήσουν στην ίδρυση υποκαταστήματος  ΟΓΑ στη Δυτική Μακεδονία;
Κατανοούν την αναγκαιότητα ίδρυσης του, και αν ναι, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί οι νόμοι;

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 11:40