Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 11:43

Νέες υπο κατασκευή σχολικές μονάδες επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης


τα νέα σχολεία κατασκευάζονται με χρηματοδότηση απο το ΕΣΠΑΤρία υπό κατασκευή νέα σχολικά κτίρια στην περιοχή του Δήμου Κοζάνης επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Ο κ. Σόκουτης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων και συζήτησε

με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και αναδόχους για τον τρόπο επιτάχυνσης των ρυθμών κατασκευής, με στόχο την ολοκλήρωση τους μέσα στα συμβατικά χρονοδιαγράμματα.

Πρόκειται για το 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Νέου Κλείτου (προϋπολογισμού 3.060.000 €), στο οποίο έγινε και ο αγιασμός θεμελίωσης, το 2/θέσιο Νηπιαγωγείο Νέας Χαραυγής (προϋπολογισμού 700.000 €),και το 3/θέσιο Νηπιαγωγείο περιοχής Αγίου Αθανασίου Κοζάνης (προϋπολογισμού 1.200.000 €). Η κατασκευή των διδακτηρίων αυτών χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (2007-2013) και συμβάλει στην αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης τόνισε πως «είναι τα τρία τελευταία σχολικά κτίρια που κατασκευάζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς είναι συνεχιζόμενα έργα από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και πλέον η αρμοδιότητα κατασκευής σχολικών κτιρίων έχει περιέλθει στους Δήμους. Άλλωστε, μια σειρά άλλων έργων (σχολικών κτιρίων), τα οποία μελέτησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ήδη μεταβιβάσθηκαν στους οικείους Δήμους για να ενταχθούν και να προχωρήσουν σε υλοποίηση. Τα συγκεκριμένα υπό κατασκευή νέα σχολικά κτίρια κατασκευάζονται με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι του 2011, ώστε με την αρχή του νέου σχολικού έτους να δοθούν σε χρήση από την εκπαιδευτική κοινότητα». «Προσδοκώ οι εν λόγω σχολικές μονάδες να αποτελέσουν κυψέλες γνώσης και μάθησης στη σημερινή κοινωνία» επεσήμανε ο κ. Σόκουτης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 11:51