Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 12:34

ΑΓΡΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Η είσοδος του υποκαταστήματος της Εθνικής στην ΠτολεμαϊδαΤΟΥ Κ. ΜΑΥΡΙΔΗ απο το eordaia.org
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη λέει ο λαός. Κάτι τέτοιο έγινε λοιπόν στην Εθνική Τράπεζα Πτολεμαΐδας η οποία έγινε στόχος 2 ληστών σήμερα το πρωί οι οποίοι αυτοί τη φορά κατάφεραν και ολοκλήρωσαν την προσπάθεια.

Όπως καλά θυμόμαστε πριν από λίγους μήνες είχε αποτραπεί τη τελευταία στιγμή η ληστεία στο συγκεκριμένα κατάστημα αλλά χθες η ληστεία έγινε.

Έπεσαν μάλιστα και πυροβολισμοί αλλά ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας τραυματίας και ο μόνος που την «πλήρωσε» τελικά ήταν ο ταμίας της τράπεζας ο οποίος δέχθηκε ένα χτύπημα στο μέτωπο από το όπλο του ληστή.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το πρωί  λοιπόν περίπου 50 ηλικιωμένοι επί των πλείστων (θα πληρωνόταν το δώρο) περίμεναν έξω από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Λίγα λεπτά πριν ανοίξουν οι πόρτες καταφτάνουν οι 2 ληστές (ένας ψηλός και ένας κοντός), οι οποίοι με το που άνοιξαν οι πόρτες πυροβόλησαν 4 φορές για να κάνουν στην άκρη οι πελάτες και σπρώχνοντας το θυρωρό μπήκε μέσα ο ένας και αφού χτύπησε το ταμία (πήγε στο νοσοκομείο αλλά δεν είχε τίποτα σοβαρό και επέστρεψε) έβαλε τη λεία του σε ένα σάκο και βγήκε έξω (πιθανό η λεία δεν ήταν μεγάλη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες).

Βγαίνοντας έξω ανέβηκε με το συνεργό του στη μηχανή αλλά από τη βιασύνη τους έπεσαν κάτω με αποτέλεσμα να μην έχουν τρόπο να φύγουν.

Από την απέναντι μεριά του δρόμου υπήρχαν αυτοκίνητα τα οποία οι οδηγοί τους βλέποντας τα γεγονότα τα κλείδωσαν και έφυγαν. Ο τρίτος όμως οδηγός δεν πρόλαβε να το κάνει με αποτέλεσμα οι ληστές με την απειλή του όπλου να τον κατεβάσουν.

Μην μπορώντας όμως να πάνε μπροστά έκαναν αναστροφή και έφυγαν ανάποδα στην άλλη λωρίδα του δρόμου, καβάλησαν τα κολωνάκια του πεζοδρομίου και ξέφυγαν από την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Από την πρόσκρουση όμως στα κολωνάκια μάλλον προκάλεσαν βλάβη στο αμάξι και έτσι το εγκατέλειψαν στην οδό Μακεδονομάχων, «έκλεψαν» άλλο το οποίο όμως μάλλον δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν και έτσι αναγκάστηκαν να «πάρουν» και τρίτο (μάρκας πιθανότατα seat) και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και όλη η αστυνομική δύναμη της περιοχής βρίσκονται σε κινητοποίηση χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

Στις έρευνες παίρνει μέρος και η ομάδα ΔΙΑΣ η οποία ενισχύθηκε με μια ακόμα ομάδα και στη κυριολεξία ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη τη πόλη.

ΜΕ ΕΣΠΡΩΞΕ Ο ΛΗΣΤΗΣ

 

Αυτόπτης μάρτυρας της ληστείας η κ. Εύα μας είπε «περιμέναμε γύρω στα 50 άτομα έξω από την τράπεζα. Μόλις άνοιξαν την πόρτα ο ένας από τους δύο ληστές που φορούσαν κράνη και κουκούλα από κάτω, πυροβόλησε στον αέρα και φώναξε ληστεία. Τότε ο άλλος αφού με έσπρωξε μπήκε μέσα και πολύ γρήγορα βγήκε έξω. Για να βγει χρησιμοποίησε μια βαριοπούλα για να σπάσει την πόρτα αφού νόμιζε πως ήταν κλειδωμένη.Δεν κατάφεραν όμως να φύγουν με τη μηχανή και για ξεφύγουν πήραν με τη βία ένα αμάξι και απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Τρόμαξα πάρα πολύ μιας και είμαι και εγχειρισμένη γυναίκα, αλλά ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς.

Ο κ. Αλέκος που ήταν και αυτός αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε « λίγο πριν ανοίξει η τράπεζα κατέφτασαν 2 άτομα που φορούσαν κράνη και κουκούλα από κάτω και αφού πυροβόλησαν στον αέρα ο ένας μπήκε μέσα και αφού πήρε την λεία του και κρατώντας ένα σάκο βγήκε έξω. Όταν πήγαν να φύγουν όμως η μηχανή σπίνιαρε και έπεσαν κάτω. Τότε με τη βία πήραν ένα αμάξι και πηγαίνοντας ανάποδα στο δρόμο ξέφυγαν άγνωστο για πού».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 12:44