Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 14:56

Οι ΤΟΕΒ Σερβίων & Βελβεντού και η ανάπλαση της πλατείας των Σερβίων στο επίκεντρο της δημοτικής αρχής



ο Β. Κωσταντόπουλος στο Μικρόβαλτο ΚοζανηςΣειρά συναντήσεων και επαφές με τους προέδρους των διοικήσεων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Σερβίων και Βελβεντού καθώς και με στελέχη της ΑΝΚΟ είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Την Πέμπτη στη συνάντηση με τις διοικήσεις των Τ.Ο.Ε.Β. Σερβίων και Βελβεντού

συζητήθηκε η καλύτερη δυνατή λειτουργία των δύο Τ.Ο.Ε.Β. εντός του πλαισίου του νέου Καλλικρατικού Δήμου, έχοντας ως δεδομένο τη μεταφορά αρμοδιοτήτων τους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συζήτηση τέθηκε το θέμα της μείωσης του κόστους χρήσης του νερού από τους αγρότες όπως επίσης και η προοπτική κατασκευής του μικρού υδροηλεκτρικού του Τ.Ο.Ε.Β. Βελβεντού, έργο για το οποίο ήδη υπάρχει ετοιμότητα από πλευράς μελετών. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων στις εγκαταστάσεις και στις αγροτικές υποδομές. Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας που πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ Δήμου και διοικήσεων προς όφελος των αγροτών, τονίζοντας ότι στο μέτρο του δυνατού από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα μακροχρόνια προβλήματα των δύο μεγάλων Τ.Ο.Ε.Β. του Δήμου.

Η προώθηση και υλοποίηση σημαντικών έργων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος με διευθυντικά στελέχη της ΑΝΚΟ.

Παρουσία του αντιδημάρχου Νίκου Λαζαριώτη και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου η συνάντηση στα γραφεία της ΑΝΚΟ με βασικό θέμα την ολοκλήρωση των φακέλων που αφορούν τις τελικές προτάσεις για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για μελέτες που έχουν γίνει από την ΑΝΚΟ και σχετίζονται με:

Τις αντικαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης στα Τοπικά Διαμερίσματα Βαθυλάκκου, Μεσιανής, Ροδίτη, Ιμέρων, Καστανιάς, Λάβας.

Την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας και των Κεντρικών Οδών της πόλης των Σερβίων.

Την κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου στα Σέρβια.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνάντηση τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει και σχετίζονται με την ολοκλήρωση των μελετών, αντιμετωπίζονται και μέχρι το τέλος Απριλίου θα υπάρξει ετοιμότητα ώστε να κατατεθούν οι φάκελοι για αξιολόγηση.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 15:09