Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 19:22

Σε εγρήγορση στην Πτολεμαϊδα για το νοσοκομείο και την 5η μονάδα


symvoylio-eordaiaΜετά τις νέες εξελίξεις στο χάρτη της υγείας και το μέλλον της 5ης μονάδας της Πτολεμαΐδας συνεδρίασε εκτάκτως  η νεοσυσταθείσα Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Εορδαίας.
Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η αντιμετώπιση του σεναρίου για την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, μετά την έκθεση Λιαρόπουλου που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες.


Ανοίγοντας τον κύκλο των εργασιών της σύσκεψης της επιτροπής, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα στήριξε την αναγκαιότητα λειτουργίας του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι αποτελεί μια πολύτιμη δομή υγείας όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά και για όλη τη Δυτική Μακεδονία. Όπως τόνισε η κ. Βρυζίδου «το Μποδοσάκειο είναι ένα οργανωμένο νοσοκομείο που κατασκευάστηκε τα τελευταία χρόνια και έχει ενταχθεί επιπλέον στο ΕΣΠΑ για επέκταση. Μια τέτοια μονάδα υγείας χρειάζεται να στηριχθεί ακόμα περισσότερο, με προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού και με επιπλέον στελέχωση νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού».
Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης μέσα από ένα μεγάλο κατάλογο ομιλητών. Όλοι έδωσαν έμφαση στην ανάγκη στήριξης του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι το χρειάζεται η τοπική κοινωνία. Η επιτροπή διαβούλευσης θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο τη λήψη σχετικής απόφασης, με την οποία θα ζητά από το περιφερειακό συμβούλιο και το υπουργείο υγείας τη στήριξη του νοσοκομείου. Το πλαίσιο αυτό συστήθηκε 5μελής επιτροπή, η οποία θα τεκμηριώσει τις θέσεις του Δήμου.
Σε ότι αφορά στο θέμα της 5ης Μονάδας, η δήμαρχος Εορδαίας τόνισε ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να κατανοήσουν ότι μια περιοχή που χρόνια ολόκληρα θυσίασε πάρα πολλά, αναμένει την κατασκευή της νέας μονάδας που θα εξασφαλίσει νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και λειτουργία του και θα διασφαλίσει παράλληλα τη λειτουργία δομών, όπως η τηλεθέρμανση, που έχουν οργανωθεί γύρω από τη λειτουργία της ΔΕΗ.
Η επιτροπή διαβούλευσης θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο να στείλει μέσα από την απόφασή του δυναμικό μήνυμα για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπρασίας στο υπουργείο και στη διοίκηση της ΔΕΗ, ενώ, όπως ανέφερε η κ. Βρυζίδου, «αν δεν εισακουστούν τα επιχειρήματά μας θα πρέπει να προχωρήσουμε σε οποιασδήποτε μορφής αντίδραση, καθώς είναι θέμα ζωής, ανάγκης, ανάπτυξης, προόδου, επιβίωσης και ποιότητας ζωής της περιοχής μας».
Τοποθετήσεις για το θέμα της νέας μονάδας έγιναν από πολλούς εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής που συγκλίνουν στην επιθυμία της δυναμικής διεκδίκησης της άμεσης κατασκευής της 5ης μονάδας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 19:28