Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 14:59

Κοζάνη: Συμφωνία δημάρχων στην δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στην δυτική Μακεδονία

Την δημιουργία  ενός οργανωμένου Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας προτείνουν οι δήμαρχοι στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ (Περιφερειακής ένωσης δήμων).

Στην πολύωρη συζήτηση που προηγήθηκε οι δήμαρχοι εκτίμησαν ότι εάν η κυβέρνηση επιθυμεί θα πρέπει άμεσα  να προχωρήσει στην δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας που θα τηρεί  όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας για την ολιγοήμερη παραμονή των προσφύγων.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι δεν γίνεται οι δήμοι να φιλοξενούν τους πρόσφυγες στα κλειστά γυμναστήρια και να αναλαμβάνουν από μόνοι τους το κόστος της φιλοξενίας. Οι δήμαρχοι Κοζάνης, Γρεβενών, και Δεσκάτης που φιλοξενούν πρόσφυγες ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορούν να αφήσουν τους πρόσφυγες  να κοιμούνται στο δρόμο και επισήμαναν ότι δεν θα μπορέσουν μόνο με τις δικές τους δυνάμεις να συνεχίσουν προσφέρουν αξιοπρεπή φιλοξενία. Αποφασίσθηκε να υπάρξει μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το ταμείο της ΠΕΔ υπέρ των δήμων που φιλοξενούν πρόσφυγες. 

πηγη ΑΠΕ - ΜΠΕ ΣΠΥΡΟς κΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 15:03