Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 11:53

ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑ ΠΕΘΑΝΕ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΣΤΟ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΤΗς ΚΟΖΑΝΗΣ

100208_mamatsioΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΛΘΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

Ευτυχώς σώθηκε το βρέφος 34 εβδομάδων και είναι υγιές...Μία 32χρονη εγκυμονούσα έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια του τοκετού στο νοσοκομείο Κοζάνης, αλλά ευτυχώς σώθηκε το πρόωρο βρέφος που νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στην εντατική μονάδα νεογνών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Κοζάνης.

Η άτυχη γυναίκα είχε άλλους δύο τοκετούς με καισαρική τομή. Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Μ. Παρασκευής προσήλθε με έντονους πόνους ..

και σπασμούς στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου την εξέτασε η εφημερεύουσα γυναικολόγος. Επειδή όμως δεν εφημέρευε η παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου λόγω της εκ περιτροπής εφημερίας με το Μαμάτσειο, δεν μπορούσε να γίνει χειρουργείο στην Πτολεμαΐδα, γι' αυτό το περιστατικό διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κοζάνης, συνοδεία ειδικευόμενου μαιευτήρα. Στο Μαμάτσειο εξέτασε την έγκυο ο μαιευτήρ γυναικολόγος, συνεπικουρούμενος και από έναν ειδικευόμενο. Στις 12 τα μεσάνυχτα η 32χρονη εισήχθη στο χειρουργείο και ξεκίνησε ο τοκετός με την μέθοδο της καισαρικής τομής. Μέχρι την ώρα εκείνη τίποτα δεν προϊδέαζε για την τραγική κατάληξη που θα ακολουθούσε για τη μάνα. Στην πορεία της επέμβασης διαπιστώθηκε «επιπωματικός πλακούντας» και ακολούθησε ακατάσχετη αιμορραγία. Οι γιατροί αποφάσισαν ότι έπρεπε να προχωρήσουν σε «ολική υστεροκτομή», πράγμα που έκαναν, ωστόσο η αιμορραγία δεν σταματούσε.

Ευτυχώς που κατάφεραν και πήραν το βρέφος σε πολύ καλή κατάσταση. Τις πρώτες ώρες έτυχε της φροντίδας της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κοζάνης, αλλά επειδή ήταν πρόωρος τοκετός 34 εβδομάδων, το πρωί του Μ. Σαββάτου διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου για προληπτικούς λόγους νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα νεογνών.

Γύρω στις 6 το πρωί, δηλαδή μετά από έξι ώρες χειρουργείο, σύμφωνα με τους γιατρούς, «σταθεροποιήθηκε κάπως η κατάσταση» και η έγκυος μπήκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Το μοιραίο επήλθε μισή ώρα αργότερα, στην εν λόγω μονάδα, ενώ εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν λειτουργεί η άρτια εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου, καθώς αν και καινούργια, δεν λειτούργησε ποτέ, εξ' αιτίας έλλειψης γιατρών. Εάν λειτουργούσε η ΜΕΘ του νοσοκομείου της Κοζάνης που κατασκευάστηκε στη νέα πτέρυγα, ενδεχομένως το μοιραίο να αποφεύγονταν και η 32χρονη έγκυος να ζούσε και να κρατούσε στην αγκαλιά της το τρίτο της παιδί.

Πάντως, ο γιατρός που χειρούργησε την γυναίκα, δήλωσε στον «Π» ότι «ήταν μία περίπτωση που κανείς μαιευτήρας χειρουργός δεν θα ήθελε να του τύχει». Να σημειωθεί τέλος ότι το βρέφος γεννήθηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα και μέχρι τότε δεν υπήρχε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς βγήκε η μαία και ενημέρωσε τον πατέρα ότι «όλα πάνε καλά και το παιδί γεννήθηκε και είναι μια χαρά».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑ

e-ptolemeos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 11:58