Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 13:13

Κοζάνη: Σε αναζήτηση χώρου για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κλειστό της Λευκόβρυσης

 Σε αναζήτηση χώρου που θα φιλοξενήσει τους 202 σύριους πρόσφυγες που έχουν απομείνει στο κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης  βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές

που χειρίζονται την κατανομή τους σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας στην Ελλάδα. Οι πρόσφυγες της Κοζάνης θα πρέπει να εγκαταλείψουν το κλειστό γυμναστήριο έως τις 20 Απριλίου γιατί  θα εισέλθουν συνεργεία του δήμου και εργολάβων που έχουν αναλάβει να εκτελέσουν εργασίες ανακαίνισης του σταδίου.

Το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης έχει επιλεγεί από την ομοσπονδία Βόλεϊ και  θα φιλοξενήσει το 1ο τουρνουά World League 2016 που θα γίνει στην Κοζάνη  ενώ ο δήμος της πόλης έχει ενημερώσει έγκαιρα για το παραπάνω γεγονός το συντονιστικό όργανο που έχει συσταθεί για την διαχείριση του προσφυγικού . Οι αγώνες ξεκινούν στις 17 Ιουνίου κα θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου. 

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν εργασίες αναβάθμισης στα ηλεκτρονικά συστήματα που σταδίου και ορισμένες άλλες κατασκευαστικές  εργασίες που θα πρέπει καλύπτουν τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει θέσει η παγκόσμια Ομοσπονδία σε χώρους που φιλοξενούν τέτοια αθλητικά γεγονότα.  Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 20 Απριλίου και το στάδιο πρέπει να είναι έτοιμο έως τέλη Μάιου αφού στις 2 Ιουνίου φθάνει στην Κοζάνη η εθνική ομάδα βόλεϊ για να ξεκινήσει τις προπονήσεις της. 

Σε συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας και τον δήμο Κοζάνης έχουν προταθεί δίφοροι χώροι στα περίχωρα της πόλης που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη πρόταση από την πολιτεία ώστε οι πρόσφυγες  να παραμείνουν στην περιοχή αλλά σε διαφορετικό  χώρο. 

πηγη:ΑΠΕ-ΜΠΕ|ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 13:18