Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011 11:29

Πρόταση για δημιουργία φαρμακείων της ΔΕΗ απο τον Σπάρτακο


Δυστυχώς για μια ακόμα φορά 120.444 ασφαλισμένοι στη ΔΕΗ καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί η παύση χορήγησης φαρμάκων «επί πιστώσει» από τους φαρμακοποιούς. Οι φαρμακοποιοί αρνούνται στην παρούσα χρονική στιγμή να προβούν στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τις δαπάνες τους για προηγούμενους μήνες. Από τη μια είναι κατανοητό το αίτημα που βάζουν οι ..

φαρμακευτικοί σύλλογοι, από την άλλη όμως είναι απαράδεκτο οι ασφαλισμένοι να υφίστανται τις συνέπειες από την πραγματικότητα αυτή, επειδή οι υπεύθυνοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Την ώρα που εκτός των άλλων ζητημάτων/προβλημάτων (παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών, ελλείψεις σε γιατρούς, εξοπλισμό σε ιατρο-φαρμακευτικά υλικά κ.ο.κ.), οι ασφαλισμένοι στον φορέα της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας έρχονται αντιμέτωποι και με μία ακόμα κατάσταση που τους επιβάλλει (σημειωτέον σε μία πολύ κρίσιμη οικονομική συγκυρία), να καταβάλλουν τις δαπάνες για τα φάρμακά τους και να υφίστανται απαράδεκτη ταλαιπωρία προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες που θα τους επιτρέψουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Κύριε Πρόεδρε

Για όλους αυτούς τους λόγους το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ προτείνει τη δημιουργία φαρμακείων της ΔΕΗ, όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες (π.χ. Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη), έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τη χορήγηση των φαρμάκων, αλλά και τα όσα συνδέονται με την όλη κατάσταση. Είμαστε βέβαιοι ότι μια τέτοια απόφαση θα επιτρέψει διαχρονικά την άμεση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, θα μειώσει τις δαπάνες που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για την κάλυψη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ΔΕΗτζήδων και σίγουρα θα αποβάλει την ψυχολογική πίεση στην οποία υπόκεινται οι ασφαλισμένοι.

Ειδικά για το Ενεργειακό λεκανοπέδιο (όπου εκ των πραγμάτων υπάρχει και ο μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων) η δημιουργία των φαρμακείων εκτιμούμε πως θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για τους ίδιους, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονομική διάσταση του θέματος. Σήμερα, για τους 120.444 ασφαλισμένους στη ΔΕΗ δαπανώνται ετησίως περί τα 70 εκ. ευρώ. Για τους περίπου 35.000 ασφαλισμένους στην ενεργειακή λεκάνη, η δαπάνη αυτή ανέρχεται σε 20.341 ευρώ. Δαπάνη που σαφέστατα θα είναι πολύ μικρότερη αν καταστεί υλοποιήσιμη η πρότασή μας για δημιουργία φαρμακείων.

Κύριε Πρόεδρε

Σε μία εποχή διόλου εύκολη, είναι υποχρέωση όλων μας να είμαστε προσανατολισμένοι στο να βρίσκουμε τρόπους για να μεταβάλλουμε υπάρχουσες συνθήκες/καταστάσεις/καθεστώτα και να τα καταστήσουμε περισσότερο βιώσιμα και λειτουργικά. Σ' αυτή τη λογική «πατά» και η πρότασή μας, την οποία ευελπιστούμε ότι θα εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή, απαντώντας μας σε σύντομο χρονικό διάστημα για τα ενδεχόμενα και τις προοπτικές.


 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011 11:33