Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011 12:10

Στρογγυλό τραπέζι για την ανάπτυξη και την ισότητα


Η ανάπτυξη ενός Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα είναι το αντικείμενο ανοιχτής εκδήλωσης με τη μορφή στρογγυλού τραπεζίου που διοργανώνουν στην Κοζάνη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και το Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών – Εργάνη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα (16/5/11) στο Αμφιθέατρο, Ισόγειο Κτιρίου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

Χαιρετισμούς σύμφωνα με το πρόγραμμα θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, η Ειδική Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Μαίρη Παπαγεωργίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Πρόεδρος του Κέντρου Εργάνη Συμεών Δανιηλίδης.

ΤΟ ΕΡΓΟ WINNET8

H πρώην Περιφέρεια και νυν Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και το Κέντρο Εργάνη είναι εταίροι και εκπροσωπούν την Ελλάδα στο έργο WINNET 8 που χρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG IV C. Το έργο έχει σαν στόχο την βελτίωση της θέσης της γυναίκας σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο αναγνωρίζοντάς την ως σημαντικό παράγοντα τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Το έργο θα αξιοποιήσει την εμπειρία των Κέντρων Στήριξης Γυναικών (Women Resource Centers).
Κεντρικό εργαλείο εργασίας είναι η κατάρτιση «Περιφερειακών Σχεδίων Δράσης για την Ισότητα», που κάθε μία από τις εννέα συμμετέχουσες περιφέρειες θα καταρτίσει, και τα οποία θα βασιστούν σε καλές πρακτικές από την ίδια ή οποιαδήποτε άλλη από τις συμμετέχουσες περιφέρειες.
Για το λόγο αυτό, στην Δυτική Μακεδονία, ήδη μέχρι σήμερα, έγινε μια σειρά ενεργειών, όπως η σύσταση της Πολυσύνθετης Ομάδας Δράσης, η επικοινωνία με ομάδες γυναικών, η διενέργεια μιας έρευνας σε γυναίκες-κλειδιά της Περιφέρειας. Οι ενέργειες αυτές επέτρεψαν στους εταίρους να κάνουν μια αρχική καταγραφή των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη Δυτική Μακεδονία και προσέφεραν ιδέες για νέες δράσεις στήριξής τους.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

16:30 – 17:00 Εγγραφές
Θα προσφερθεί καφές και εδέσματα από τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς της Δυτικής Μακεδονίας
17:00 – 19:30 Παρουσίαση του έργου και συζήτηση
17:00 – 17:15 Χαιρετισμοί (προσκλήθηκαν)
- κος Φίλιππος Πετσάλνικος, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
- κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας
- κα Μαίρη Παπαγεωργίου, Ειδική Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας
- κος Γιώργος Δακής, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
- κος Συμεών Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Πρόεδρος του Κέντρου Εργάνη
17:15 – 17:30 Παρουσίαση του διακρατικού έργου WINNET8 που χρηματοδοτείται από το INTERREG IVC, κα Britt-Marie Torstensson, υπεύθυνη για τις δράσεις δημοσιότητας
17:30 – 17:40 Δράσεις που αναπτύχθηκαν σε Περιφερειακό επίπεδο και αποτελέσματα αρχικής διερεύνησης για τα προβλήματα των γυναικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Αλεξάνδρα Λυγούρα, σύμβουλος, υπεύθυνη έργου για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
17:40 – 17:50 Προτάσεις για το περιεχόμενο του Περιφερειακού Σχεδίου δράσης για την Ισότητα, Πόπη Σουρμαΐδου, Περιφερειακή Συντονίστρια WINNET8, διευθύνουσα Σύμβουλος Κέντρου Εργάνη
17:50 – 18:30 Συζήτηση
18:30¬ – 19:00 Συνέντευξη τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011 12:15