Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2011 11:43

Π. Κουκουλόπουλος: Ερώτηση για την πάταξη του παράνομου στοιχηματισμού.


koukoulopoulos1Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, σχετικά με την πάταξη του παράνομου στοιχηματισμού στην Ελλάδα.
Στην ερώτηση την οποία συνυπογράφουν και άλλοι 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αναφέρονται ότι « ο τζίρος ..

 

από τα παράνομα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον 4 δις € ετησίως και παράγεται κυρίως από τον παράνομο στοιχηματισμό στο διαδίκτυο και στα παιγνιομηχανήματα (φρουτάκια),
Η παράνομη αυτή οικονομική δραστηριότητα δεν ελέγχεται, δε φορολογείται, νομιμοποιεί έσοδα από εγκληματικές πράξεις προκαλώντας σημαντική μείωση τον εσόδων του κράτους,
Το Φεβρουάριο του 2004, η τότε κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με το νόμο 3229 νομοθέτησε τη λειτουργία της επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Τυχερών Παιχνιδιών. Επίσης προσδιόρισε την στελέχωση και λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών χωρίς οικονομικό κόστος για το δημόσιο. Ακόμα θεσμοθέτησε τη σύσταση σώματος επιθεωρητών τυχερών παιχνιδιών κα; προσδιόρισε τις προϋποθέσεις για την άσκηση του εποπτικού τους έργου. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στα 5 χρόνια διακυβέρνησης της δεν ενεργοποίησε το νόμο, με συνέπεια να καταστεί ανενεργός.
Σήμερα στη χώρα μας λειτουργεί με επιτυχία η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Μάλιστα σύμφωνα με κατηγορηματικές δημόσιες τοποθετήσεις του, ο διευθυντής της εν λόγω υπηρεσίας κ. Σφακιανάκης τονίζει ότι «η υπηρεσία διαθέτει την υλικοτεχνική υποδομή την απαιτούμενη τεχνογνωσία και το κατάλληλο προσωπικό, για να πατάξει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τον παράνομο τζόγο στη χώρα μας»
Κύριοι Υπουργοί,
Σήμερα ο παράνομος τζόγος στη χώρα μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, λειτουργούν είκοσι χιλιάδες παράνομες παίγνιομηχανές. Διαφημίσεις παράνομου διαδικτυακού στοιχήματος φιλοξενούνται σε ημερήσιες εφημερίδες. Ακόμα και γιγαντοαφίσες προπαγανδίζουν τις παράνομες δραστηριότητες. Υπάρχει μάλιστα σχετική καταδικαστική απόφαση από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Τι άμεσα μέτρα θα λάβετε για την πάταξη του παράνομου στοιχηματισμού στη χώρα μας;
Γιατί δεν ενεργοποιείτε τη νομοθετημένη από το 2004 Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Τυχερών Παιχνιδιών και το Σώμα Επιθεωρητών Τυχερών Παιχνιδιών στο βαθμό μάλιστα που η ενεργοποίηση αυτή θα έχει μηδενικό κόστος για το δημόσιο όπως προσδιορίζει και το άρθρο 17 του ίδιου νόμου;
Γιατί δεν ενεργοποιείτε την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος η οποία έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τον απαιτούμενο έλεγχο;»

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Πάρις Κουκουλόπουλος, Λιντζέρης Δημήτριος, Αμοιρίδης Ιωάννης, Αντωνίου Αντωνία, Γερανίδης Βασίλης, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Μαργέλης Σπυροπάνος, Μερεντίτη Αθανασία, Νασιώκας Έκτορας, Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος, Τζελέπης Μιχάλης, Σαλαγιάννης Νίκος.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαϊος 2011 11:47