Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2011 15:01

Μήνυμα της Γενικής Γραμματέα για την Παγκόσμια Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων


georgakopoyloyH σημερινή ημέρα, ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αποτελεί για τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία, μια ημερομηνία σταθμό, που μας υποχρεώνει να σταθούμε με δέος μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας των Ποντίων αδελφών μας.

Σήμερα, με βαθύ αίσθημα συγκίνησης

, αισθανόμαστε την ένταση της φόρτισης που δημιουργούν στο μυαλό μας 92 χρόνια μετά, οι εικόνες των φρικτών εγκλημάτων κατά 350.000 και πλέον Ποντίων.

Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, αποτελεί ένα θεμελιώδες κεφάλαιο της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων και ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της παγκόσμιας πολιτιστικής παράδοσης.

Σήμερα, τους οφείλουμε πολλά, επειδή εργάστηκαν με πείσμα και αυταπάρνηση για την πρόοδο αυτού του τόπου, από την εποχή των μαύρων σελίδων της ιστορίας μας μέχρι και σήμερα.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας, έχει πλήρη επίγνωση του εθνικού μας χρέους και αναγνωρίζει ότι μέχρι την αποκατάσταση και αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας και σε Διεθνές επίπεδο, οφείλονται ακόμη πολλά στον Ποντιακό Ελληνισμό.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΑΣΤΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαϊος 2011 20:46