Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 30 Μαϊος 2011 13:25

Ο Γ. Κασαπίδης για το σύστημα ασφάλισης του ΕΛΓΑ


kasapidisΗ Νέα Δημοκρατία έγκαιρα είχε επισημάνει την αναποτελεσματικότητα του συστήματος και τα όσα θα επακολουθούσαν, χαρακτήρισε το σύστημα ως ψευδεπίγραφο που θα οδηγήσει σε ανασφάλιστη γεωργική παραγωγή και για τους λόγους αυτούς καταψήφισε το νόμο στη βουλή.

Δυστυχώς, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η ηγεσία του ΕΛΓΑ..

 με τις ενέργειες και τις παραλήψεις τους, συνεχίζουν την απαξίωση του συστήματος. Φοβούμαστε ότι σε μεγάλο βαθμό η ζημιά έχει γίνει και ότι έχει κλονισθεί η εμπιστοσύνη των παραγωγών σε οποιοδήποτε πλέον σύστημα ασφάλισης.

Στο χέρι του υπουργού είναι να αναλάβει - πριν είναι αργά - τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα επαναφέρουν και πάλι το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγών και ασφαλιστικού φορέα, ανατρέποντας την αρνητική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί από λάθος πολιτικές και από άστοχες ενέργειες.

Όσον αφορά στην τελευταία πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ για «καθορισμό από τον ΕΛΓΑ κατώτατης και ανώτατης τιμής ασφαλιζόμενης αξίας για κάθε προϊόν, δυνατότητας των παραγωγών να δηλώνουν οι ίδιοι την αναμενόμενη παραγωγή για την εκμετάλλευση τους και περιορισμού της εκτίμησης των γεωτεχνικών μόνο στο ποσοστό ζημιάς κάθε καλλιέργειας ή παραγωγής», εκτός του ότι αντίκειται σε βασικές ασφαλιστικές αρχές, ωθεί άμεσα το σύστημα στην προαιρετικότητα και στην κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι στις προθέσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ μπορεί να είναι η κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης, σε μια εποχή που όπως και η ίδια αναφέρει στο έγγραφό της επικρατεί γενικότερη οικονομική κρίση στον αγροτικό τομέα και παρατηρείται σημαντική μείωση του αγροτικού εισοδήματος, εξέλιξη εξαιρετικά αρνητική".

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαϊος 2011 22:21