Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 11:26

Υποβαθμίζουν το γεγονός της κλήρωσης για την σημαία, διευθυντής και Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού σχολείου Κοζάνης. "Ένας γονέας έθεσε θέμα για την κλήρωση του μαθητή"

Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του kozanimedia για την κλήρωση μαθητή Αλβανικής καταγωγής που θα κρατήσει την σημαία στις παρελάσεις της απελευθέρωσης της πόλης και της  εθνικής επετείου ρωτήθηκε ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού σχολείου κ. Γαγαλης

ο οποίος αρχικά δήλωσε στο vetonews ότι «υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά γονέων που διαμαρτύρονται για το θέμα» και όταν του ζητήθηκε να τα προσδιορίσει  αριθμητικά δήλωσε ότι «δεν ξεπερνούν τις δύο περιπτώσεις». Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ Σωκράτης Ηλιάδης δήλωσε ότι ο σχετικός θόρυβος που δημιουργήθηκε αδικεί το σχολείο, ανέφερε ότι χθες έγινε γενική συνέλευση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για την εκλογή νέας διοίκησης όπου παρίστατο περίπου 60 γονείς και μόνο ένας έθεσε θέμα για την εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας θεωρώντας ότι είναι λάθος και αδικεί τους αριστούχους μαθητές. Ανέφερε επίσης ότι μόλις σήμερα το πρωί και μετά την έκταση που έχει πάρει το θέμα , δεύτερος γονέας του έθεσε θέμα για την εφαρμογή της εγκυκλίου.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 5ο δημοτικό σχολείο Κοζάνης έχει στο δυναμικό του 280 παιδιά και ένα πολύ μεγάλο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Ο μέχρι χθες, εκτελών χρέη προέδρου του ιδίου συλλόγου γονέων Χρήστος Μαγγιρήδης ανέφερε ότι «ένας γονέας έθεσε θέμα για την εγκύκλιο και την εφαρμογή της» ενώ σημείωσε ότι «ακούγεται ότι και κάποιο άλλοι γονείς διαφωνούν χωρίς ωστόσο αυτό να είναι γνωστό τόσο στον σύλλογο όσο και στο διευθυντή του σχολείου». Επίσης και οι δύο νυν και πρώην πρόεδροι δήλωσαν ότι δεν υφίσταται θέμα για τους ιδίους και τον σύλλογο γονέων η εθνική καταγωγή και οι επιδόσεις του μαθητή που θα κρατήσει την σημαία.  Διευκρίνισαν όμως ότι η εγκύκλιος που ορίζει με κλήρωση τους μαθητές τους βρίσκει αντίθετους αλλά δεν συντρέχει ουδένας λόγος για την μη εφαρμογή της. Επίσης η κλήρωση των μαθητών για την επιλογή του ποιος –α θα κρατήσει την σημαία έγινε την προηγούμενη βδομάδα μιας και η Κοζάνη έχει μπροστά της τις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης.

 Σπυρος Κουταβας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 11:55