Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 22:16

το αίτημα να γίνει ενεργειακός Δήμος τα Σέρβια- Βελβεντό στήριξαν οι Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Βλατής, Μ. Παπαδόπουλος και ο Γ. Δακής


serviadiavoyleysiΤο ζήτημα της ένταξης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στους ''ενεργειακούς'' δήμους και τον χαρακτηρισμό ως πληττόμενων των οικισμών των οποίων απαλλοτριώθηκαν εκτάσεις για την δημιουργία της λίμνης Πολυφύτου έθεσε ο Δήμαρχος Β. Κωνσταντόπουλος στον υφυπουργό ..

ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη κατά τη διάρκεια της κοινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού στην Αθήνα και είχε ως βασικό θέμα την κατανομή του Τέλους Ανάπτυξης.
Ένα ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και 40 χρόνια περίπου, ουσιαστικά για πρώτη φορά τίθεται επίσημα προς την Πολιτεία και αντιμετωπίζεται πλέον με διαφορετικό τρόπο καθώς ο υφυπουργός εμφανίστηκε θετικός στο να χαρακτηριστεί ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού ως΄΄ενεργειακός΄΄.
Ανάλογης θετικής αντιμετώπισης έτυχε το αίτημα και από την πλευρά των βουλευτών του νομού Κοζάνης που συμμετείχαν στην σύσκεψη των κυρίων Πάρι Κουκουλόπουλου, Γιάννη Βλατή και Μιχάλη Παπαδόπουλου καθώς και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος παρουσίασε τα βασικά επιχειρήματα του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού σε σχέση με το αίτημα για ένταξή του στους ενεργειακούς δήμους καθώς και της αποκατάστασης της αδικίας που προήλθε από την απαλλοτρίωση 75 περίπου χιλιάδων στρεμμάτων χωρίς ιδιαίτερα σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη.

Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού αναφέρθηκε στη σημασία της λίμνης Πολυφύτου τονίζοντας ότι μαζί με τα Ορυχεία και τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς συγκροτεί ένα ενιαίο επιχειρησιακό σύνολο τροφοδοτώντας με ποσότητες νερού που ξεπερνούν τα 60εκ.m3 τον χρόνο. Παράλληλα επεσήμανε ότι από την λίμνη Πολυφύτου εξαρτάται η εύρυθμη λειτουργία των Ορυχείων και τον Ατμοηλεκτρικών Σταθμών του Λεκανοπεδίου ενώ και η ΔΕΗ διοικητικά έχει εντάξει το αντλιοστάσιο στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου. Επίσης ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο αίτημά για χαρακτηρισμό ως πληττόμενων των οικισμών των οποίων απαλλοτριώθηκαν εκτάσεις για την δημιουργία της λίμνης Πολυφύτου αφορά εκτάσεις των οικισμών Γουλών, Αυλών, Κρανιδίων, Βαθυλάκκου, Μεσιανής, Ροδίτη, Λευκάρων, Νεράιδας, και Ιμέρων, των δημοτικών κοινοτήτων Σερβίων και Βελβεντού του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και των οικισμών Ρυμνίου, Αιανής, Καισαρείας, Σπάρτου, Κοντοβουνίου, Πύργου, Ανατολής και Αμυγδαλιάς του Δήμου Κοζάνης.

Όσον αφορά το Τέλος Ανάπτυξης ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε να διατηρηθούν ως ποσοστό τα ποσά που δίνονταν στους μη ενεργειακούς δήμους με τις προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις. Πιο συγκεκριμένα ζήτησε να διατηρηθεί ο τρόπος κατανομής που ίσχυε ως ποσοστό για τις τέσσερις δημοτικές ενότητες που συγκροτούν τον νέο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού (πρώην δήμοι Σερβίων, Βελβεντού, Καμβουνίων και κοινότητα Λιβαδερού).

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 14:51